57 İslam Ülkesinin Lideri Bir Halife Etmiyor: Kafir Paludan Yine Kur’an Yaktı
20 Mart 2023

57 İslam Ülkesinin Lideri Bir Halife Etmiyor: Kafir Paludan Yine Kur’an Yaktı

Hilafet’in yokluğunda kalkansız kalan İslam’a ve mukaddesatına yönelik saldırı ve hakaretler sürüyor. Kafir Paludan, Danimarka’nın başkenti Kopenhag'da bulunan Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yaktı.

Geçtiğimiz aylarda İsveç’te de çirkin saldırı düzenleyen Paludan, polis korumasında Kur’an-ı Kerim’i yakmıştı.

Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının ardından tek bir icraata imza atamayan İslam beldelerinin yönetimleri, İslam’a karşı bu küstah saldırıları kınayarak geçiştirmişlerdi. Hilafet'in yıkılmasından sonra kalkansız kalan İslam'a saldırıların şiddeti artıyor.

Dünya genelinde Müslümanlar üzerine düşeni yapıp, sokaklara dökülerek küstah saldırıyı protesto ederken, icraat makamında olan, dünya siyasetine yön verdiğini iddia eden ve ordularıyla övünen İslam beldelerindeki yönetimler, acizce kınama mesajları yayımlamışlardı.

Çıkar ve menfaatleri söz konusu olunca harekete geçen “liderler” İslam’a ve mukaddesatında saldırılınca kınayarak geçiştirip, bu konudaki hassasiyetlerinin derecesini ortaya koyuyor.

Hilafet'in yokluğunda durum bu halde iken, Halife 2. Abdulhamid, 1890 yılında paşaşlarına emir verip, başlattığı çalışma ile Avrupa’daki Osmanlı ve İslam karşıtı tiyatro ve opera oyunlarını engelledi. Abdülhamid’in müdahalesiyle, ABD, İtalya, İngiltere ve Fransa’da sanat adı altında peygamberimize hakaret içeren oyunlar yasaklanmıştı.