17 Günlük Alkol Yasağını Şeriat Geliyor Diye Eleştirdiler
28 Nisan 2021

17 Günlük Alkol Yasağını Şeriat Geliyor Diye Eleştirdiler

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

CHP önderliğinde kemalistler, 17 günlük alkol yasağı için ayağa kalktılar. Twitter’da kötülüklerin anası alkolün 17 gün yasaklanmasına tepki gösteren CHP ve kemalistler yaşayış tarzına müdahale diyerek eleştiride bulundular.

Türkiye'de Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan 17 günlük tam kapanma sürecinde alkol satışının da yasaklanmış olması CHP ve sempatizanalarının tepkisine neden oldu.

Covid-19 salgını başladığından bu yana alkol yasağını Fransa, Güney Afrika, Tayland ve Hindistan gibi ülkeler de uygulamıştı.

Sosyal medyada yasağı eleştirenler, İçişleri Bakanlığı'nca yayınlanan genelgede alkollü içki satışı yasağına ilişkin herhangi bir maddenin yer almamasına rağmen alınan karara itiraz ettiler.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbabaİçki satış yasağı, yaşam tarzıma yönelik açık bir müdahaledir, toplum mühendisliği çabasıdır. Kişisel özgürlükleri o kadar kısıtladılar ki, ülkeyi duvarları olmayan bir cezaevine dönüştürdüler. Bu durum karaborsacılığı, sahte içki tüketimini de artıracaktır” ifadeleriyle yasağa tepki gösterdi.

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş ise yasak kararını “Alkollü içkiler satışı yasal ürünlerdir” savunamasıyla konuya dahil oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise tekel bayilerinin açık olup olmayacağıyla ilgili bir soruya “İstisnada yer almıyor ve kapalı. Bu açıdan hem bir muafiyet yok hem de soru işareti de söz konusu değil” diyerek son noktayı koydu.

Ülkelerin alkolü, şiddeti körüklediği, yaralanmaların, kavgaların önünü açması sebebiyle hastanelerin yükünü ağırlaştırdığı için yasağı sürdürdükleri belirtiliyor. CHP ise bu yasağı laiklik kavgasına dönüştürüp, siyasi rant peşinde koşmaya ve kitleleri manipüle etmeye devam ediyor.

Şeriatı getirmek gibi bir derdi olmadığını defalarca açıklayan AK Parti’yi bu yasaklarla laikliğe savaş açmış gibi gösteren provakatörler Twitter’da bu minvalde mesajlar paylaşıyor.

İtalya Yüksek Sağlık Enstitüsü (ISS) tarafından yayımlanan raporda, şarap, bira ve diğer alkollü içkilerin insanları salgın hastalıklara karşı koruduğu yönünde çıkan söylentilerin bilimsel doğruluğu olmadığı belirtilmişti.

"Alkol tüketimi Covid-19'a karşı hiçbir şekilde koruma sağlamıyor." denilen raporda, aksine aşırı içki tüketiminin bağışıklık sistemini zayıflattığı için enfeksiyon riskini artırdığına dikkat çekilmişti.

Dünya Sağlık Örgütü de salgının başlarında yayılan yanlış bilgilerle mücadele kapsamında yaptığı açıklamada, alkollü içkilerin koronavirüsü öldürdüğüne dair bir mit oluştuğunu ama bunun doğru olmadığını açıklamıştı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı araştırmaya göre, cinayetlerin %85’i, tecavüzlerin %50’si, şiddet olaylarının %50’si, trafik kazalarını %60’ı, kadına şiddet olaylarının %70’ini gerçekleştiren faillerin alkollü olduğu saptanmış.

İslam nizamının (Şeriat) yasakları arasında yer alan kötülüklerin anası alkol, laik demokratik nizam tesis edildiğinden bu yana serbest bir şekilde üretilip, satılıyor, tüketiliyor ve toplumu ifsad edip, ailelerin yok olup gitmesine ve ahlaki çöküntüye sebep oluyor.

AK Parti, seçim dönemlerinde Kemalist kesimin oyunu alabilmek için kendi dönemlerinde açılan onlarca içki fabrikasıyla övünüp oy istemesine, Türkiye’de faal 160 binden fazla devletin verdiği ruhsatlı satış yeri varken, siyasi rant sağlamak için CHP ve kemalistler Şeriat’ın getirildiğini iddia edip, sosyal medyada yasağı protesto ettiler.