Yüzde 25’ten Geri Adım: Memur ve Emekli Zammı Yüzde 30’a Yükseldi
04 Ocak 2023

Yüzde 25’ten Geri Adım: Memur ve Emekli Zammı Yüzde 30’a Yükseldi

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yüzde 25 olarak açıkladığı memur ve emekli maaş artış oranını, gelen tepkiler sonrasında bugün yapılan AK Parti Grup Toplantısı'nda yüzde 30’a çıkardıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan, ''Memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık. Memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyoruz. En düşük emekli maaş tutarını 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkartıyoruz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca asgari ücretle ilgili açıklamasında ise, “Özellikle küçük işletmelerimizin bu yükün altından daha kolay kalkmaları için asgari ücret desteğini 400 liraya yükseltme kararı aldık” bilgisini paylaştı.

Başörtüsü İçin Anayasa Değişikliği

Başörtüsü için Anayasa değişikliği teklifi hakkında ise Erdoğan şunları söyledi:

“CHP tarafından bir gece yarısı sosyal medya üzerinden gündeme taşınan başörtüsüne hukuki güvence getirilmesi konusunu, anayasa teklifiyle aile kurumumuzu güçlendirecek ilave bir adımla birlikte kökünden çözme irademizin biz takipçisiyiz. Şayet bu teklif Meclis Genel Kurulu'nda 400'ün üzerinde bir oyla kabul edilirse biz önümüze gelen değişikliği onaylar ve yürürlüğe sokarız. Ama bu teklif 400'ün altında ve 360'ın üzerinde bir oy sayısıyla Meclis'ten çıkarsa zaten anayasa gereği halk oylamasına götürmemiz gerekiyor”

“Son Defa” Polemiği

Kamuoyunda çokça gündeme gelen “son defa” ifadesine de açıklama getiren Erdoğan, “Geçtiğimiz 20 yılı sadece bir girizgah kabul ediyoruz, milletimizden 2023'te son defa ve güçlü bir destek istiyoruz. Son defa ifademizi birileri yanlış anlıyor, ben bu seçim için söylüyorum” dedi.