Yaşlı ve Engelli Suriyeli Kadına Irkçı Saldırı
31 Mayıs 2022

Yaşlı ve Engelli Suriyeli Kadına Irkçı Saldırı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Yaşlı ve engelli Suriyeli kadına tekme atan hırsızlık suçundan sabıkalı ırkçı saldırgan yakalandı.

Siyasi menfaatleri uğruna masum muhacirleri hedef tahtasına oturtan ırkçı söylemlerle halkı galeyana getiren siyasetçi ve onları destekleyen medya ektiği kötülüğü biçiyor. Suçun şahsiliği ilkesi unutulmuş adalet yerine topyekün muhacirleri hedef alan ırkçı bir atmosfer oluşturulmuş ve artık sokak ortasında yargısız infazlar yapılıyor.

Antep'te akli dengesi yerinde olmayan 70 yaşındaki Suriyeli kadını çocuk kaçırdı diye yakalayan bir grubun içinde bulunan Şakir Çakır isimli ırkçı saldırgan, görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından gözaltına alındı.

"Çocuk hırsızına benzetildi diye gariban yaşlı kadını dövdüler" notunun yer aldığı görüntülerde masum kadının etrafını bir grubun sardığı görülüyor. İçlerinden biri ise yaşlı kadının yüzüne tekme atıyor. Başına darbe alan kadın ağlamaya başlarken çevredekiler vurmayın diyerek müdahale ediyor.

Sosyal medyada tepki çeken görüntüler üzerine Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Akli dengesinin yerinde olmadığı tespit edilen 70 yaşındaki kadına tekme attığı belirlenen Şakir Çakır gözaltına alındı.

Vali Davut Gül yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Engelli ve yaşlı teyzemize tekme atan kişi emniyetimizin titiz çalışması sonucu tespit edilmiş ve savcılığımız tarafından gözaltına alınmıştır. Vali yardımcımız, teyzeyi evinde ziyaret ederek devletimizin sıcak elini uzatmıştır. Kriminal tiplere fırsat vermeyeceğiz. Üzgünüz..."

Yakalanan saldırganın hırsızlık ve farklı suçlardan sabıkaları olduğu da aktarıldı.

Olayın daha önce WhatsApp gruplarında paylaşılan “çarşaflı çocuk kaçırıyor” diye yayılan yalan bir paylaşımdan kaynaklandığı ve bu paylaşımla tüm çarşaflıları hedef alan bir cadı avının başlatıldığı ifade ediliyor.