Taksim’de Doğu Türkistanlı Müslümanlara Polis Zulmü!
17 Ağustos 2020

Taksim’de Doğu Türkistanlı Müslümanlara Polis Zulmü!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Taksim’de Komünist Çin yönetimi tarafından esir tutulan ailelerinin çektiği zulmü duyurmak isteyen Doğu Türkistanlı Müslüman gençlere, polis tişörtlerini ters giydirerek engel oldu. Bu aşağılayıcı müdahale sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Aileleri ve yakınları üç yıla yakındır kayıp olan Doğu Türkistanlı Müslümanlar, bugün İstanbul Taksim meydanındaki Atatürk anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirmek isterken polisin müdahalesi ile karşılaştılar.

Kimlik tespiti ve üst araması yapılan Uygur Müslümanları, bir süre gözlem altında tutuldu. Daha sonra üzerlerinde anne ve babalarının olduğu tişörtleri ters giymeleri koşuluyla serbest bırakıldılar.

Gençler, bu uygulamayı protesto etmek için sosyal medyadan seslerini duyurdular. Polisin uygulamasını tepki gösteren gençler, eylemlerinin süreceğini beyan ettiler.

Çin Zulmü

Komünist Çin yönetimi açık hava cezaevine dönüştürdüğü Doğu Türkistan’da Müslümanlara ibadet etmeyi yasaklıyor. Müslüman ailelerinin kızlarını Çinli erkeklere evlendiriyor. Organlarını çaldığı Müslümanları ailelerine teslim etmemek için cesetlerini yakarak yok ediyor.

Müslümanların evlerine yatılı Çinli memurlar gönderiyor. Toplama kamplarında işkenceye tabi tuttuğu Müslüman ailelerin çocuklarını yetimhanelerde Çinli gibi yetiştirip asimile etmek için eğitim veriyor. Ayrıca kanaat önderlerini, ozanları, alimleri, hafızları ve ileri gelenleri işkenceyle hücrelerde katlediyor.

İslam beldelerinin yöneticileri bu zulmü sürdüren Çin yönetimine ticari ve siyasi çıkarlar için susup alenen destek veriyor ya da bu zulmün olmadığını söyleyip halkını aldatıyor.