SUUDİ ARABİSTAN S-400 KARARI SONRASI KATAR’I TEHDİT ETTİ
03 Haziran 2018

SUUDİ ARABİSTAN S-400 KARARI SONRASI KATAR’I TEHDİT ETTİ

Middle East Monitor

Köklü Değişim Medya

Le Monde Gazetesi’nin haberine göre , Suudi Arabistan Kralı Selman, Katar, Rus S-400 hava savunma sistemini kurarsa askeri önlem almakla tehdit etti.

Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri, geçen yıl terörizmi desteklediği iddiasıyla Katar'la diplomatik ve ekonomik bağları koparmştı.

Katar ve Rusya geçtiğimiz yıl askeri ve teknik işbirliği konusunda bir anlaşma imzaladılar. Katar'ın Rusya büyükelçisi, Ocak ayında Rus S-400 füze hava savunma sistemlerini satın almak için görüşmelerde bulunduğunu belirtti.

Le Monde , Suudi Kralı Selman'ın Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a, Doha ile Moskova arasındaki müzakereler ve Katar'ın füzeleri yerleştirme olasılığı konusundaki derin endişelerini dile getiren bir mektup yazdığını açıkladı.

Makron'a yeni gönderildiği iddia edilen mektupta, “Krallık askeri harekat dahil olmak üzere bu savunma sistemini ortadan kaldırmak için gerekli tüm tedbirleri almaya hazır” tehdidinin yer aldığı açıklandı.

Le Monde’un haberine göre, 'Selman, Macron'dan füzelerin satışını engelleme ve bölgedeki barışı koruma konusunda yardımını istedi.'

Fransa cumhurbaşkanlığı makamı ve Suudi hükümeti sözcülüğü bürosundan konu ile alakalı henüz bir açıklama yapılmadı.