Suriye Kıyamı 11. Yılında: İdlib’de Gösteriler Düzenlendi
21 Mart 2022

Suriye Kıyamı 11. Yılında: İdlib’de Gösteriler Düzenlendi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Suriye kıyamının 11. yılı nedeniyle İdlib’de gösteriler düzenlendi. Hizb-ut Tahrir’in organize ettiği "Rejimi Devirmekten ve İslam’ı Hayata Hâkim Kılmaktan Başka Alternatif Yoktur" konulu gösteride, Kelime-i Tevhid bayrakları açıldı.

Cuma namazının ardından yapılan gösterilere geniş katılımlar sağlanırken, bölgede tanınan Alimlerde gösterilere destek verdi.

İdlib ile Bab, Azez ve Tel Abyad ilçelerinde toplanan halk tarafından, "Katil Esed rejimi hesap vermeli", "Rejimin düşmesini istiyoruz" sloganları atıldı.

Gösteriye katılanlar basına verdikleri demeçlerde, "11. yılındaki devrimimize son damlamıza kadar devam edeceğimizin sözünü vermek istiyoruz. Tüm kahramanlarımıza, şehit annelerine selam olsun. İnşaAllah tüm topraklarımız kurtulacak. İnşallah yakın zamanda Suriye’nin tümü kurtarılmış olacak" ifadelerine yer verildi.

Hizb-ut Tahrir’in organize ettiği gösterilerde sık sık Esed rejimi aleyhine sloganlar atıldı ve “rejimin yıkılmasından ve Hilâfet’in kurulmasından başka yol yoktur” talepleri dile getirildi.

Kelime-i Tevhid bayraklarının dalgalandırıldığı gösteriler, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

15 Mart 2011'de başlayan Suriye devrimi, Dera’da çocukların duvarlara “halk rejimin yıkılmasını istiyor” yazılarına, Suriye muhaberatının sert karşılık vermesiyle başladı. Rejimin yıkılacağı bir dönemde Rusya’nın Suriye’ye girmesiyle dengeler değişti. “Türkiye, Rusya ve İran” üçlüsünün ABD projeleri doğrultusunda yaptıkları hamleler ile rejimin geleceği sağlama alındı, rejim karşıtı muhalefet tasfiye edildi. Rusya, İran ve rejimin kimyasal saldırılarıyla çocuk, kadın, yaşlı, genç milyonlarca Müslüman katledildi. Milyonlarcası sakat bırakıldı. Yaşanan zulüm ve saldırılara dayanamayan Milyonlarca Müslüman evlerini terk ederek komşu ülkelere gitmek zorunda kaldı. İdlib’e sıkıştırılan halk, kıyamın 11. yılında devrim kıvılcımını yeniden ateşlemek için mücadele ediyor.