Sömürgeci İngiltere’nin Kraliçesi Öldü
09 Eylül 2022

Sömürgeci İngiltere’nin Kraliçesi Öldü

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Onlarca ülkeyi kanlı işgallerle ya da yerli iş birlikçileriyle sömüren İngiltere’nin en üst makamında oturan Kraliçe Elizabeth, 96 yaşında öldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve liderler üzüntülerini sosyal medyadan yayımladıkları mesajlarla paylaştı.

İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth 96 yaşında yaşamını yitirdi. Yaklaşık bir asra tanıklık eden Kraliçe, İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı oldu. Kraliçe'nin ölümünün ardından 73 yaşındaki oğlu Charles tahta geçerek İngiltere Kralı oldu.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Kraliçe'nin öğleden sonra hayatını kaybettiği açıklandı.

İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth'in ölüm haberi akşam saatlerinde "Londra köprüsü yıkıldı" parolasıyla duyuruldu. Kraliçe'nin ölümü nedeniyle Buckingham Sarayı'nda bayraklar yarıya indirildi.

Kraliçe'nin naaşının bugün başkent Londra'ya götürüleceği belirtildi.

Kraliçe bir süredir sağlık problemleri yaşıyor, yürüme güçlüğü nedeniyle baston kullanıyordu.

Sömürge tahtının birinci sırasındaki varisi olan oğlu Prens Charles bir süredir Kraliçe'nin görevlerini yerine getiriyordu.

Erdoğan: “Üzüntüyle Öğrendim”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

Kraliçe II. Elizabeth’in vefatını bugün üzüntüyle öğrendim.

Kraliyet Ailesi ile dost ve müttefik Birleşik Krallık halkı ve hükûmetine en içten taziyelerimi sunuyorum.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu:

“Kraliçe II. Elizabeth’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Yaşamının son gününe kadar çalışan, nice tarih olayına ve dünyadaki değişimlere tanık olan değerli devlet insanını saygıyla anıyor, Kraliyet Ailesi ile Birleşik Krallık halkına başsağlığı diliyorum.”

Son olarak Kanada’daki yerlilerin çocuklarını kiliselerde katledip, bahçelerine gömerek nesillerini kuruttuğu ortaya çıkan İngiltere Krallığı, Hindistan’dan Afrika’ya, Asya’dan Ortadoğu’ya akıttığı kan ve halkları sömürerek yükselen kapitalist nizamın ABD’den önce lokomotifi ve birinci devlet konumundaydı.

İngiltere, Osmanlı İslam Devleti’nin topraklarını milliyetçilikle parçalayarak daha rahat sömürebilmek için 20. Yüzyılın başında Hilafet’i de hileyle ortadan kaldırmıştı.

Tayin ettiği kendine hayran ve sadık iş birlikçilerle hala sömürmeye devam eden Birleşik Krallık, siyasi gücünü kullanarak ABD ile özellikle Afrika ve Ortadoğu’da egemenlik çatışmasını yerli iş birlikçilerle vesayet savaşları üzerinden ya da darbe ve siyasi çekişmelerle sürdürüyor.