SMDK Başkanı: “Yenişafak Röportajı Çarpıttı”
23 Ağustos 2022

SMDK Başkanı: “Yenişafak Röportajı Çarpıttı”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Salim el-Muslat, Yenişafak gazetesinde yer alan röportajının bazı bölümlerinin çarpıtıldığını, Suriye’nin kuzeyindeki protestoların “provokatörler tarafından kışkırtıldığını” söylemediğini açıkladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan el-Muslat, “Suriye halkının barışçıl protestolarına ilişkin tutumumuz en başından beri açıktı. Protestoların devam etmesi, Suriye halkının ruhunda tutuşan devrim ateşinin sönmeyeceğinin göstergesidir. Dolayısıyla, Suriye’deki halk intifadası, Suriyelilerin devrimini sahiplenmesinden kaynaklanmaktadır” dedi.

Yenişafak’taki haberde şu ifadelere yer verilmişti:

Türkiye karşıtı gösterilerin provokatörlerin eseri olduğunu belirten Muslat*, ‘Buradaki bazı partilerin Suriyelilere karşı yaptığı algı çalışması gibi, orada da halk bazı gruplar tarafından galeyana getirildi. Yaşananlar bizi de üzdü. Biz Suriyeliler olarak Türkiye’nin duruşunu takdirle karşıladık. Desteklerinizden dolayı minnettarız’ dedi.”*

SMDK Başkanı Muslat, açıklamalarında Suriye halkının Çavuşoğlu’nun “Esed ile muhalefeti uzlaştırmalıyız” sözüne tepki olarak protesto düzenlediğinin üstünü örtmek hem de Esed ile uzlaşmak için Cenevre masasında çaba sarf ettiklerini perdelemek için kurduğu girift cümleler kurmuştu. Esed rejimi ile birlikte yürütülecek “siyasi süreci” işaret eden Muslat, 2254 sayılı BMGK kararını zikretmişti. SMDK, Suriye halkının devrimini hedefinden saptırmak için BM liderliğinde kurulan Cenevre masasındaki görüşmelere muhalefeti temsilen katılıyor.