"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

Seçim Aracında AFAD Kolisi Çıkan Yanık: “Art Niyet Yok”
27 Nisan 2023Köklü Değişim Medya

Seçim Aracında AFAD Kolisi Çıkan Yanık: “Art Niyet Yok”

AK Parti'den milletvekili adayı gösterilen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, seçim aracında AFAD'ın yardım kolilerinin bulunduğunun ortaya çıkması üzerine açıklamada bulundu.

AK Parti’nin Osmaniye’den milletvekili adayı gösterdiği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın propaganda aracında AFAD'ın yardım kolileri ortaya çıkmış ve sosyal medyada bu görüntüler yayılmıştı.

Konuyla ilgili olarak Yanık, seçim aracındaki AFAD kolilerinden haberi olmadığını ve bahsi geçen aracı kullanmadığını dile getirdi. "Sanki ben talimatlandırmışım ve böyle bir kampanya yürütüyormuşuz gibi bir algı oluşturuyorlar" dedi.

Derya Yanık’ın açıklamaları şöyle:

“Muhalefetin eleştirmesi yorumları bizim için bir anlam ifade etmiyor. Bir açıklama yaptık. Bu açıklamayı milletimize borcumuz var.

Muhalefet, bize kamu kaynaklarını kullanma ya da yandaşlara menfaat temin etme noktasında ders verecek sıralamaya girebilecek bir durumda değil.

Konudan benim hiç haberim bile yok. İl başkanlıkları, seçim koordinasyon merkezleri adaylar adına araçları giydirir, o araçlar sokaklarda kullanılır veya seçim çalışmalarında kullanılır. Dolayısıyla o bahsi geçen araç da bunlardan birisi. Ben ne gördüm ne de daha kullanmadık. Önümüzdeki süreçte tabi kullanacağız. Sanki ben talimatlandırmışım ve böyle bir kampanya yürütüyormuşuz gibi bir algı oluşturuyorlar. Osmaniye’de 1010 can kaybımız var. Dolayısıyla bu kadar ağır bir yıkımın içinde insanların hala depremzede refleksiyle hareket etmesi çok doğal. O gün bir kısım vatandaşımız arkadaşlarımızı arıyor ve gıda kolisine ihtiyacımız var diyorlar. Onlar da biz getirelim diyor. Ben kendi makam araçlarımız bıraktım seçim bölgemde sivil araçla geziyorum. Tamamen yardım refleksiyle yapılmış. Tamamen düşüncesizlik. Görüntülerden ben de çok rahatsız oldum ama bir art niyet yok. Kamuoyundan arkadaşlarımız adına özür dilerim.

Bunun olmaması gerekirdi. Vatandaşlara ayni yardımları benim bakanlığım yapıyor. Bütün deprem bölgesine ve 85 milyona benim bakanlığım yapıyor, ben yapıyorum. Seçim otobüsüne 5 koli yığmaya hiç ihtiyacım yok. O telefon geldiğinde arayacak arkadaşlarımız AFAD yetkililerini gidip bakar mısınız diyecek. Senin işin değil o.”

Muhalefet, bakanların görevinden istifa etmeden kamu kaynaklarını kullanarak seçim propagandalarını yürüttüğünü ileri sürüp sert eleştirilerde bulunuyor. AFAD’a ait gıda kolilerinin de seçim aracının içinde görüntülenmesi bu eleştirileri daha da şiddetlendirmiş oldu.