MAZLUMDER, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği basın açıklamalarıyla ‘28 Şubat Mahpusları Serbest Bırakılsın!’ çağrısı yaptı.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye ve İran’la birlikte, BM'nin Suriye’ye yönelik anayasa çalışmalarına mümkün olan yardımı yapmayı planladıklarını belirterek, “BM’den Soçi’de varılan kararlarla sonuca ulaşmasını bekl
Diriliş Postası yazarı Doç. Dr. Fethi Güngör “Hizb-ut Tahrir’i Kendi Dilinden Tanımak” başlıklı makalesiyle, Yargıtay’ın Hizb-ut Tahrirli 105 kişi hakkında verdiği 660 yıllık haksız, hukuksuz kararları köşesine taşıdı.
Gerçekleşen derin darbe sonrası ABD eksenli siyasete entegre olan Suudi Arabistan ve liderliğindeki blokun Katar’a uyguladığı ambargo meyvelerini ABD lehine vermeye başladı.
Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na “kamu düzenini bozmaya karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü" iddiasıyla operasyon düzenlendi. Vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul ile birlikte 21 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Merkez Kuvvetler (CENTCOM); 'ABD'nin Türkiye'nin operasyon düzenlemeyi düşündüğünü söylediği Menbiç'ten çekilme planı yok.'
MAZLUMDER Ankara Şubesi yargı kararlarına yönelik"28 Şubat Mahpuslarına Özgürlük” başlıklı basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu. STK’ların da destek vereceği Basın Toplantısına, Mahkum aileleri konuşmacı olarak katılacak.
Soçi’de Suriye'de siyasi geçiş sürecinin tartışılacağı Soçi zirvesi başlıyor. Davetli listesinde toplam 300 civarında Suriyeli muhalif var.
İşgalci Çin güçleri tarafından birkaç gün önce tutuklanan 82 yaşında ki Doğu Türkistanlı Muhammed Salih Damollam hoca, “Çin işkencesi sonucu” hayatını kaybetti.
Köklü Değişim Medya Siyaset Atölyesi 2. Dönem çalışmalarının Cumartesi günkü semineri, ‘Siyaset ve İktisat Arasındaki Kuvvetli Bağ’ başlığı ile Köklü Değişim Van Temsilciliği\'nde gerçekleştirildi.
İdlib genelinde katliama devam eden Rusya’nın ev sahipliğinde, İran ve Türkiye’nin de destek verdiği Soçi “Ulusal Diyalog Kongresi” bugün başlıyor.
Prens El Velid Bin Talal, ‘Ben hükümetin bir parçası olduğum için hükümetle işbirliği içindeyim. Bence birkaç gün içerisinde her şey çözülecek.’ dedi.
ABD Başkanı Trump, Davos Zirvesi'nin kapanışında yaptığı konuşmada medyaya yönelik "Edepsiz, alçak, saldırgan ve sahte" suçlamalarının ardından izleyiciler tarafından yuhalandı.
Astana ve Soçi Görüşmelerinin görünen mimarları Türkiye ve Rusya, Astana ve Soçi Görüşmelerinin Cenevre’ye alternatif değil, destekleyici ve tamamlayıcı platformlar olduğunu açıkladı.
Hizb-ut Tahrir resmi web sayfası “Kuzey Suriye’ye Düzenlenen ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nın Amacı Nedir?” başlıklı yeni bir analiz yayımladı.
ABD Başkanı Donald Trump, kapsamlı bir göç politikası düzenlemesini gelecek hafta Kongre'ye sunmaya hazırlanıyor.
Gazze Şeridi'nde faaliyet gösteren yardım kuruluşları, bölgedeki insani durumun "felaket" boyutuna ulaştığını belirterek "Gazze'yi kurtarın" kampanyası başlattı.
Suriye rejimi, Zeytin Dalı Harekâtı’nı ‘işgal’ olarak nitelendirdi ve buna karşılık verebileceklerini söyledi.
Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde Cenevre 9 görüşmeleri kapsamında Viyana'da Suriye konulu özel toplantının ilk gününde ABD, İngiltere, Fransa, Ürdün ve Suudi Arabistan, muhalefet heyetine bir strateji belgesi iletti.
Trump, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in ziyaretini boykot eden Filistin yönetimini, saygısızlık ile suçlayıp mali yardımı kesme tehdidinde bulundu.