
Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde tutuklanan Kırım Tatarı Uzeir Abdullayev’in bugün Akmescit kentindeki Semaşko hastanesine götürüldüğü teyit edildi.

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı, “İsrail” güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin Nisan ayında başta Mescid-i Aksa olmak üzere Filistin’deki camilere 128 saldırı ve baskın yaptığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile Lozan Antlaşması vatandaşların erişimine açılacak. İngiltere’nin hayali Hilafet’in kaldırılışı ile alakâlı gizli görüşmelerin erişime açılıp açılmayacağı merak konusu.

TSK ve ÖSO’nun kontrolündeki El Bab’da halk, soyguncu grupların zulmünden ve keyfi uygulamalarından şikayet ederek sokaklara döküldü. Suçluların cezalandırılması için protestolar düzenleniyor.

Birr Yapım, yayınladığı “Boş Verme! Düşün!” başlıklı yeni videosunda insanların hayatın hakikati ve demokrasi fikri üzerinde düşünmeye davet ediyor.

“İsrail”: ‘ABD ve Batı hükümetleri Filistin güvenlik güçlerini eğitmeli, ekipman sağlamalı ve Filistin Ulusal Yönetimine yapılan mali yardımlar çekilmemeli aksi halde İsrail’in güvenliği tehlikeye girebilir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kararlı bir şekilde Afrin'de duruyoruz, güvenliği tamamen tesis edene kadar oradayız, sonra önümüzde İdlip var, Tel Rıfat var, Menbiç var, Duma’yı da bu şekilde halledelim diyoruz”

Arakan'da 7 Müslüman, geçen sene sokakta namaz kılmaktan 3 ay hapse mahkum edildi.

Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Abbas, Ulusal Konsey tarafından Filistin Devlet Başkanlığına getirildi. Hamas ve İslami Cihad hareketleri gelişmeyi tiyatro olarak niteledi.

Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) tarafından bu yıl 9.su düzenlenen Uluslararası Dergi Fuarı'na Köklü Değişim Dergisi de katılıyor.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın danışmanı Egeland, İdlib'de yoğun çatışma ihtimalinin sonuçlarının ağır olacağını ve Suriye'ye ilişkin “Savaş bitmedi, insanlar bittiğini düşünüyor, korktuğum bu" dedi.

Geçtiğimiz aylarda sosyal medyadaki İslâmi paylaşımları hakkında ifadesi alınarak serbest bırakılan Hüseyin Oğultürk, açılan soruşturmanın dava dosyası haline getirilmesinin ardından geçtiğimiz gün haksız bir şekilde tutuklandı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, "İsrail"in 12 yıldır süren ablukası sonucunda depolarında yeterli ilaç ve tıbbi malzeme bulunmaması sebebiyle sağlık sektörünün çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Enflasyon rakamları açıklanmadan önce 4,17 seviyesindeki Dolar/TL kuru, Nisan ayı enflasyonunun beklentilerin üzerinde gelmesi üzerine 4,23'ü geçerek rekor kırdı.

Bangladeş Başbakanı Hasina, Arakanlı Müslümanlardan kurtulmak için Çin, Rusya, Hindistan, ve Japonya’dan yardım beklediğini söyledi.

SIPRI'nin yıllık raporuna göre dünyada savunma harcamaları Soğuk Savaş sonrasının zirvesinde.

Konya Selçuk Üniversitesi Kitap Fuarı başladı. Selçuk Üniversitesi Kitap Fuarı’na fikrî, siyasi ve güncel eserleriyle Köklü Değişim Yayıncılık da katıldı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Akaryakıtta ÖTV indirimi olabileceği iddialarını yaıtlayan Ağbal, "Şu an itibariyle akaryakıt ürünlerinde ÖTV'nin aşağı çekilmesi yönünde bir çalışma yok" dedi.

Suriye’de 8 yıl içinde işlenmemiş savaş suçu bırakmayan Esed rejimi ile onun destekçisi Rusya, İran ve perde arkasındaki ABD, neredeyse bombalanmamış camii, okul, hastane ve frın bırakmadılar.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert: "ABD, Suriye'de SDG (PYD/PKK), Koalisyon, müttefikimiz Türkiye, İsrail, Irak, Ürdün ve Lübnan ile Daeş'e karşı ortak operasyon başlatıyor"