
Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, Türkiye ile yapılan İdlib mutabakatının tamamen uygulanmadığını ve bu durumun Şam ile Moskova’da endişe yarattığını söyledi.

Türkiye’den Türkmenistan’a giden bir yolcu, bagajında Kur’an-ı Kerim bulunduğu için gözaltına alındı ve sorguya çekildi.

İçişleri Bakanlığı’nın başörtü uygulamasına Mazlumder’den kınama geldi.

Mısır’daki tüm camilerde Cuma günü yapılan vaazların birleştirilerek tek bir merkezden verileceği belirtilerek, vatan ve milli kişilik özellikleri hakkında konuşmalar yapılacağı ifade edildi.

Yeni Akit Gazetesi, seçimler öncesinde artan Hizb-ut Tahrir tutuklamalarını sayfalarına taşıdı. Hizb-ut Tahrir üyesi olduğu iddia edilen 9 mazlumun daha tutuklanmasına karar verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un, ’Fransa İslamı’ projesi adı altında, ülkedeki Müslüman kurumlarının ve bunların işleyişlerinin yeniden düzenlenmesi için getirmek istediği yasa çalışması, ülkede tartışma başlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yerel seçim hazırlıkları hakkında açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova’da Putin’le görüşmesinin ardından dün de Ankara’da Suriye konusunda kritik bir görüşme yapıldı. ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan iki atama kararnamesini imzaladı.

Rusya Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Salih Yılmaz, Putin ile Erdoğan’ın Moskova’daki görüşmesinin ardından soruları cevaplandırdı. Yılmaz, “Kremlin’in Suriye’nin kuzeyinde “güvenli bölge” oluşumuna sıcak bakmadığını ancak burada ABD askeri varl

Akdeniz’de doğalgaz arama gerginliği tırmanıyor.

Anayasa Mahkemesi, Hizb-ut Tahrir’e üyelik suçlamasıyla Yargıtay tarafından ceza onaması yapılan yeni bir dosyada daha adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

Irak’ta IŞİD’li iddiasıyla kamplarda tutulan kadın ve çocuklar, sistematik tecavüz ve cinsel istismara maruz kalıyor.

ABD’nin Avrupa’ya yönelik kısıtlamalarına Suriye’de dâhil edildi. Katil Esed rejiminin Avrupa Birliği diplomatlarının ülkeye girişini durdurmasının ardından AB Komisyonu da, Esed ve Suriyeli diplomatların diplomatik vizelerini iptal etti.

Afganistan’ın Hilmend bölgesinde ABD öncülüğünde rejim güçlerinin sivil yerleşim alanlarına düzenledikleri saldırılarda aralarında çocuklarında bulunduğu 13 sivil hayatını kaybetti.

Geçen hafta yapılan oylamada Brexit anlaşmasının reddedilmesinin ardından May, Pazartesi günü B planını açıklamıştı. Ancak bu planın da ilk plandan çok fazla farkının olmaması parlamentoda uzlaşıya varılması umutlarını söndürdü.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Suriye konusunda görüşmesinin ardından Türkiye’nin terörist grup olarak nitelendirdiği PYD-YPG’yi kast ederek, Şam rejimiyle diyalog içerisinde olmalarını teşvik ettiklerini söyledi.