YSK’dan İstanbul Açıklaması
01 Nisan 2019

YSK’dan İstanbul Açıklaması

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, dün yapılan yerel seçime dair açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı üzerinden süren 'veri paylaşımı' tartışmasına da değinen Güven, "AA benim müşterim değil, benden veri almıyor. AA 90'lara geldiğinde ben daha yeni veri giriyordum" diyerek tepki gösterdi ve İmamoğlu’nun önde olduğunu beyan etti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, dün yapılan yerel seçime dair değerlendirmelerde bulundu.

Sandık sonuçlarına itiraz sürecinin başladığını belirten Güven, Anadolu Ajansı üzerinden süren 'veri paylaşımı' tartışmasına da değindi.

İmamoğlu Önde

Güven, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışına ilişkin olarak da konuştu: "Şu an itibarıyla Ekrem İmamoğlu 4 milyon 159 bin 650 bana gelen rakam. Binali Bey'in 4 milyon 131 bin 761 oyu sisteme tanımlanmış vaziyette. İtiraz süreçleri devam ediyor. Şu an itibarıyla yüzde 80'in üzerinde sandık sonuç tutanağını, sayım döküm cetvelini, ilçe birleştirme tutanaklarını partilerle paylaştık. Şu an itibarıyla 31 bin 102 sandık sisteme tanımlandı, 84 sandık itiraz nedeniyle sisteme taranmamış vaziyette."