Şanlıurfa’da 11 İbrahim’den 5’i Serbest
05 Mart 2021

Şanlıurfa’da 11 İbrahim’den 5’i Serbest

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Şanlıurfa'da, 02.03.2021 Salı sabahı polisin evlerine baskın yaparak gözaltına aldığı 11 Müslüman’dan 5’i bugün savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında esnaf, yazar ve eğitimcilerin bulunduğu 11 Müslümanı haksız yere gözaltına almıştı. Hilâfet'in kaldırılmasının Hicrî 100'üncü yıl dönümü münasebetiyle Köklü Değişim Dergisi'nin, 'Hilafeti Kurun' isimli Mart sayısını dağıtmak ve esnaf ziyaretleri yapmakla suçlanan Müslümanlar, üç gündür Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutuluyordu.

Hiç bir suçları olmadığı halde sözde "terör örgütü" propagandası yapmakla itham edilen ve gözaltı sürecinde ters kelepçe zulmüne maruz bırakılan 11 Müslüman’dan 5’i bugün serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan kardeşlerimizin isimleri şöyle: Mustafa Küçük, Yunus Sezer, Mehmet Emin Kaya, Murat Kızılgöl, Ahmet Şimşek.

Bilindiği gibi Hilâfet'in kaldırılışının 100’üncü yılı münasebetiyle Hilâfet'i hatırlatan çalışmalar yapan bir çok Müslüman, farklı şehirlerde hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmışlardı. ‘Cebir ve şiddet içermediği sürece her türlü fikrin özgürce ifade edilebileceği’ yasalarla güvence altına alınmışken, Hilâfet düşüncesini savunarak, sadece fikri ve siyasi çalışma yapan Hizb-ut Tahrir’li Müslümanlara yönelik zulüm bir türlü sona ermiyor. Hukukta en üst mercii olan Anayasa mahkemesinin Hizb-ut Tahrir hakkındaki 7 ayrı hak ihlali kararına rağmen, İslami düşünceye tahammülü olmayan laik Kemalist yayın organlarının kışkırtmasıyla emniyet ve yargı mensupları eliyle hukuksuz uygulamalar devam ediyor. Yakın zaman önce İstanbul ve Bursa’da aynı gerekçeler ile gözaltına alınan Müslümanlar ve geçen hafta Ankara’da gözaltına alınan 5 Müslüman bacımız serbest kalmışlardı. Hizb-ut Tahrir’e yönelik hukuksuzluğun son halkası Şanlıurfa’da gözaltına alınan 11 kardeşimizden 5’i bugün serbest bırakıldı.

Köklü Değişim Medya olarak serbest bırakılan kardeşlerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Diğer 6 kardeşimizin de en kısa zamanda serbest bırakılmalarını talep ediyoruz.

#HilafetİstemekSuçDeğildir