
Sanayi Doğalgazına Yüzde 48 Zam
Köklü Değişim Medya
Sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 48 zam yapıldı. Yapılan bu büyük zam, doğalgazla çalışan elektrik santrallerinin ürettiği elektriğe de yansıyarak halka zamlı tarife olarak dönecek.
BOTAŞ (Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ) Kasım ayına ilişkin satış tarifesini yayımladı.
Bu tarifeye göre Ekim ayının ardından Kasım'da da konut abonelerinin tarifesi değişmezken sanayi ve enerji santralleri tarifelerine yüzde 40'ın üzerinde zam yapıldı.
Kasım ayı sanayi aboneleri için geçerli olacak tarife, önceki tarifeye göre bin metreküp doğalgaz için yüzde 48,4 artışla 3 bin 500 lira, elektrik üretim santrallerinin kullandığı bin metreküp doğalgaz için ise yüzde 46,8 artışla 4 bin lira oldu.
Söz konusu ayda organize sanayi bölgesi veya kullanıcı birliği abonelerinin tükettiği 1000 metreküp doğal gazın fiyatı ise yaklaşık yüzde 48 artarak 3 bin 483 liraya yükselmiş oldu.
Ekim ayında da sanayi ve elektrik üretim santrallerinin kullandığı doğalgaz fiyatına yüzde 15 zam yapılmıştı.
Türkiye’de elektriğin bir kısmı doğalgaz santralllerinden karşılanıyor. Bu zamlar ileride sanayi kuruluşlarının ürettiği mallara ve elektriğe yansıyacak.

Hicri 1447 Ramazan Hilalini Gözetliyoruz

Ramazan Hilali Görüldü: Çarşamba Ramazan’ın İlk Günü

Cübbeli Ahmed, Selefi Provokasyonu İle Ekranlarda

Ankara’da 4 İslami Dernek Mühürlendi

Trump’tan, İran’a Hürmüz Tehdidi






