Ramazan Hilali Görülmedi: 23 Mart Perşembe Ramazan’ın İlk Günüdür!
21 Mart 2023

Ramazan Hilali Görülmedi: 23 Mart Perşembe Ramazan’ın İlk Günüdür!

Köklü Değişim Medya

21 Mart Salı akşam yapılan gözetlemelerde Ramazan hilali görülmemiştir. Bundan dolayı Hicri 1444 yılı Ramazan ayının birinci günü, 23 Mart Perşembe'dir.

21 Mart Salı akşamı, mübarek Ramazan hilalinin gözetlenmesi sonrasında görülmediği tespit edilmiştir. Buna göre; 23 Mart Perşembe günü Hicri 1444 yılı mübarek Ramazan ayının ilk günüdür.

Kur’an’ı indiren, bizim için İslam’dan razı olan âlemlerin Rabbi Allah’a hamdolsun. Salat ve selam, İslam ümmetini inşa eden, yaratılmışların efendisi, Efendimiz Muhammed’in, âlinin, ashabının ve tüm Müslümanların üzerine olsun.

Buhari Sahih'inde Muhammed ibn Ziyad yoluyla şöyle rivayet etti:

“Ben, Ebu Hurayra’yı şöyle derken işittim: 'Rasulullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu' ya da 'Ebu’l Kâsım şunları söyledi: [صوموا لِرُؤيتِهِ وأَفْطِرُوا لرؤيتِهِ فإنْ غُـبِّيَ عليكم فأَكْمِلُوا عِدَّةَ شعبانَ ثلاثين] Hilali gördüğünüz zaman oruç tutun. Hilali gördüğünüzde iftar edin. Eğer hava kapalı olursa, Şa’bân ayını otuza tamamlayın!'”

Bu vesileyle Köklü Değişim olarak mübarek Ramazan ayınızı şimdiden tebrik ediyoruz. Allah Subhanehu ve Teâlâ’dan, kapitalizmin egemenliğinde zulüm içinde yaşam mücadelesi veren ümmet-i Muhammed’e nusret kapılarını açmasını ve yeniden Râşidî Hilâfet’i ikram etmesini niyaz ediyoruz.

Yeniden tam bir teslimiyet ile kapıların tek tek açıldığı, karanlıkların aydınlığa kavuştuğu, gökyüzünde hilali gördüğümüzde sevinip bayram ettiğimiz gibi İslam’ın sancağını görüp bayramların bayramına kavuşmak dileğiyle…