"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

Putin: “İkinci Dünya Savaşından Bu Yana En Tehlikeli Yıllar”
28 Ekim 2022Köklü Değişim Medya

Putin: “İkinci Dünya Savaşından Bu Yana En Tehlikeli Yıllar”

Ukrayna’da süren savaş ile ilgili açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “İkinci Dünya Savaşından bu yana en tehlikeli yıllarla karşı karşıyayız” ifadeleriyle mevcut durumu ifade etti.

Perşembe günü bir forumda konuşan Putin, Batı'yı Rusya'yı haritadan silmeye çalışmakla suçladı ve Ukrayna'da nükleer silah kullanma niyetlerinin olmadığını ifade ederek geri adım attığını beyan etmiş oldu.

"Tarihi bir an yaşıyoruz" diyen Putin, dünyanın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en tehlikeli yıllarıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Putin, forumda yaptığı konuşmada ayrıca "Batı dünyayı yönetecek durumda değil, ama umutsuzca deniyor ve dünya halklarının çoğu bunu kabul edemez" çıkışında bulundu.

"Rusya Batı'ya meydan okumuyor, Rusya sadece var olma hakkını savunuyor" diyen Putin, Batılıları Rusya'yı yok etmek, haritadan silmek istemekle suçladı.

Batı'nın jeopolitik amaçlarına ulaşmak için Rusya'yı daha savunmasız hale getirmeye çalıştığını söyleyen Putin, "Bunu başaramadılar ve asla başaramayacaklar" dedi.

Rusya Devlet Başkanı, Rusların ve Ukraynalıların tek bir halkın parçası olduğu yönündeki uzun süredir devam eden iddiasını yineledi ve Ukrayna'yı "yapay bir devlet" olarak niteledi.

Ukrayna'nın karşılık verme kabiliyetini küçümsediği söylentisini reddeden Putin, "özel askeri operasyonun" planlandığı gibi ilerlediğini ileri sürdü.

Putin ayrıca Batı yaptırımlarının yarattığı zorlukları kabul etti ancak Rusya'nın dış baskılara karşı dirençli olduğunu ve birlik içinde olduğunu savundu.