Liberman: "Düşen Uçağın Sorumluluğu Şam’a Ait"
24 Eylül 2018

Liberman: "Düşen Uçağın Sorumluluğu Şam’a Ait"

Sputnik

Köklü Değişim Medya

“İsrail” Savunma Bakanı Avigdor Liberman’ın Suriye’de İl-20 uçağının düşürülmesi sorumluluğunun Şam’a ait olduğu ifadelerini tekrarlamasının ardından Rus senatör Aleksey Puşkov, Liberman’ın Rusya ile ilişkilerin düzeyine önem vermediğini söyledi.

“İsrail” Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Suriye'de içinde 15 mürettebatıyla birlikte düşürülen İl-20 uçağının sorumluluğunun Şam'a ait olduğu iddia ederek "Bu soruşturmada ulaşılan bir olasılık değil, gerçek" ifadelerini kullanmıştı. Liberman, Rusya ile medya üzerinden büyük tartışmalara girmeyeceklerini ifade etti.

Twitter'dan konuyla ilgili açıklamada bulunan Rus senatör Puşkov, "İsrail Savunma Bakanı (Avigdor) Liberman'ın hiçbir üzüntü içermeyen sert açıklamasından, kendisinin sadece Rusya ile ilişkilerin düzeyine önem vermediği, ayrıca bu konuda küçük de olsa şüphemiz kalmamasını istediği anlaşılıyor" ifadelerini kullandı.

​“İsrail” uçakları Suriye'de hava saldırısı gerçekleştirirken Rus İl-20 uçağı radardan kaybolmuştu. Rusya Savunma Bakanlığı daha sonra uçağın Suriye hava savunma sistemlerinin hedefi haline getirilerek vurulmasına neden olunduğu açıklamasını yapmıştı. Olayla ilgili inceleme gerçekleştiren Rusya sorumlunun “İsrail”de olduğunu açıkladı. Ancak “İsrail”, uçağın düşürülmesi ile bir ilgisi olmadığını iddia ediyor.