Petrol Fiyatlarının Yükselmesiyle Zamlar Peş Peşe Jet Hızıyla Yapıldı
06 Ekim 2022

Petrol Fiyatlarının Yükselmesiyle Zamlar Peş Peşe Jet Hızıyla Yapıldı

Köklü Değişim Medya

Petrolde uzun süren düşüşe rağmen beklenen indirim gelmezken, ibrenin yükselişi göstermesiyle zamlar peş peşe jet hızıyla yapıldı.

OPEC+ grubu kasımdan itibaren günlük petrol üretimini 2 milyon varil azaltma kararı aldı. Karar sonrası brent petrol fiyatı, yukarı yönlü seyrini sürdürerek 93 doların üzerine çıktı. Petrol 26 Eylül tarihinde 82 dolar seviyelerine kadar gerilemiş fakat beklenen indirim gelmemişti.

Bu gelişmenin ardından zamlar jet hızıyla geldi. Bu gece gelmesi beklenen zamla birlikte akaryakıta peş peşe 3 kez zam yapılmış olacak. Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre, bu geceden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatı 1 lira 53 kuruş zamlanacak.

Motorine de dün de1 lira 38 kuruş, önceki gece 1 lira 10 kuruş zam gelmişti. Böylece son üç günde motorine 4 lira zam gelmiş oldu. Benzine ise dün gece 74 kuruş, önceki gece 62 kuruş zam gelmişti.

İstanbul’da 6 Ekim itibariyle Anadolu yakasında bir litre benzinin fiyatı 20.61 TL’den, motorin (mazot) litre fiyatı 25.58 TL’den, LPG litre fiyatı ise 10,73 TL’den satılyor.