"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

Pakistan’daki Cami Katliamını DEAŞ Üstlendi
05 Mart 2022Köklü Değişim Medya

Pakistan’daki Cami Katliamını DEAŞ Üstlendi

Köklü Değişim Medya

Pakistan'ın Peşaver kentinde bir camiye düzenlenen ve 63 kişinin hayatını kaybettiği katliamı DEAŞ üstlendi. Saldırıda yaklaşık 200 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Peşaver Emniyet Müdürü Muhammed Ejaz Han, Şiilere ait Peşaver'deki Kucha Risaldar Camisi'nde cuma namazı için cemaatin bir araya geldiği sırada bombalı saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Han, olayın caminin dışındaki polislere düzenlenen silahlı saldırıyla başladığını, diğer saldırganların ise caminin içine girerek bombayı patlattığını kaydetti.

Han, polislere yönelik saldırıda bir saldırganla bir polis memurunun öldüğünü ve bir polisin de yaralandığını duyurdu.

Peşaver'deki Lady Reading Hastanesi'nden Asım Khan'ın yaptığı açıklamaya göre, ülkenin kuzeybatısındaki Şii camisine yönelik bombalı saldırıda 63 kişi yaşamını yitirdi, yaklaşık 200 kişi de yaralandı.

Pakistan Başbakanı İmran Han, yaptığı açıklamada camiye düzenlenen saldırıyı kınadı.