Otobüste Suriyeli Anne ve Çocuklarına Irkçı Saldırı
31 Aralık 2021

Otobüste Suriyeli Anne ve Çocuklarına Irkçı Saldırı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

İETT otobüsünde Suriyeli bir anne ve çocuklarına saldırıda bulunan ırkçıya vicdan sahibi vatandaşlar dersini verdi. Irkçı siyasilerin sürekli mültecileri hedef göstermesi ile saldırılar artarken, onların bu şeytani çağrılarına uymayanların varlığı bu sefer ahlaksız saldırıyı püskürttü.

Önceki gün akşam saatlerinde İstanbul Çekmeköy’de seyir halindeki İETT otobüsünde yolculuk eden ırkçı saldırgan, mülteci bir anne ve çocukların varlığından rahatsız oldu. Üç çocuklu kadının oturduğu koltuktan kalkmasını isteyen saldırgan daha sonra şiddete başvurdu.

Yolcular ırkçı saldırgana toplu halde tepki gösterdi ve otobüsün içinde arbede yaşandı. Otobüs şoförünün “Biletlerini bastılar oturdular. Çocuklar hepimizin çocukları. Çocuklu kadınlara dokunmayın” uyarısı üzerine saldırgan “Burası Türkiye lan” diyerek ahlaksız saldırısını utanmadan savundu. Vatandaşın masum kadın ve çocukları koruması Türkiye için utanç verici bir saldırının daha arşive eklenmesine engel oldu.

Irkçı siyasilerin sırf oy alabilmek için sürekli masum insanları özellikle Müslüman mültecileri hedef göstermesine hükümetin herhangi bir önlem almaması, halkı kin ve nefrete sürükleyen çağrılara karşı yargının harekete geçmemesi, saldırganları daha da cesaretlendiriyor. İzmir’de 3 Suriyeli gencin benzin dökülerek yakılmasına ana akım medyanın sessiz kalıp olayı karartması, hükümetin bu olaya lal kesilmesi aslında olanı özetliyor. Muhalefet mülteciler üzerinden ırkçılığı körükleyip oy toplarken, iktidar ise söylemleri nedeniyle ekonomik krizi mültecilerin varlığı üzerine yıkan bir kısım kamuoyuna karşı şirin gözükmeye çalışıyor. Her ne olursa olsun Allah’tan korkan Müslüman Türkiye halkının son saldırıda gösterdiği Müslümana yakışır dik duruş takdire şayan ve örnek alınması gereken bir davranıl olarak zihinlere kazındı.