Norveç’te Rezalet: Kur’an-ı Kerim Yakıldı!
19 Kasım 2019

Norveç’te Rezalet: Kur’an-ı Kerim Yakıldı!

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

İslam karşıtı gösterilerle gündeme gelen Norveç'te büyük bir skandal daha yaşandı. İslam düşmanları güvenlik güçlerinin koruması altında Kur'an-ı Kerim’i yaktılar. Ancak bu rezil girişime hiçbir İslam ülkesinden ve hiçbir yöneticiden kınamaktan başka bir ses çıkmadı.

Norveç'te "Norveç'in İslamlaşmasını Durdurun" isimli aşırı sağcı grubun gösterisi skandal görüntülere sahne oldu. Kur'an-ı Kerim yakmak isteyen İslam düşmanı gruba çevredekiler engel oldu.

"Sokaklarımızda İslam Düşmanı İstemiyoruz"

Norveçli aktivist ve Müslümanlardan oluşan 500 kişilik başka bir grup da Tumyr'e tepki gösterdi. Kristiansand polisinden yapılan açıklamada, aşırı sağcı grubun gösterisine son verildiği ve 5 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Aktivist ve Müslümanlardan oluşan grup ise polise tepki göstererek, "Sokaklarımızda ırkçı ve İslam düşmanı istemiyoruz" şeklinde sloganlar attı.

İslam'ın yasaklanmasını istediler

Haziran ayında da Norveç'in başkenti Oslo'ya 45 kilometre uzaklıktaki Müslümanların yoğun yaşadığı Drammen kasabasında bir gösteri yapan aşırı sağcı grup, Norveç'te İslam'ın yasaklanmasını istemişti. Grubun yöneticisi Anna Braten burada yaptığı konuşmada, Norveç'te İslam'ın yeri olmadığını ve Kur'an-ı Kerim'lerin toptan yok edilmesi gerektiğini savunmuştu.

Müslümanlara Küfür Ettiler

Mayıs ayında Danimarka'da aşırı sağcı Sıkı Yön Hareketi Lideri Rasmus Paludan'ın, Müslümanların yoğun yaşadığı bir semtte Kur'an-ı Kerim yakıp Müslümanlara küfür etmesi büyük tepki çekmişti.

Haziranda da Finlandiya'da aşırı sağcı Önce Finlandiya İnsanı Partisi Başkanı Marco de Wit, Kur'an-ı Kerim'i yırtıp yere atarak, provokasyon yapmaya çalışmıştı.