Netanyahu’dan, Gazze’deki Katliama Verdiği Destekten Dolayı Biden’a Teşekkür
22 Temmuz 2024

Netanyahu’dan, Gazze’deki Katliama Verdiği Destekten Dolayı Biden’a Teşekkür

Köklü Değişim Medya

ABD Kongresi’ne hitap etmek üzere bu sabah ABD’ye giden Netanyahu, başkan kim olursa olsun ABD ile ‘İsrail’in müttefikliği ve dayanışmasının devam edeceğinin altını çizdi.

Uzun zamandır Biden’la görüşmek için randevu bekleyen işgalci ‘İsrail’ Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'ye gitmeden hemen önce, ‘İsrail'e yönelik Amerika’daki iki partinin (Demokratlar ve Cumhuriyetçiler) desteğinin önemini vurguladı.

Netanyahu, açıklamasında şunları söyledi:

"‘İsrail’ için çok önemli olan iki partili desteği sağlamlaştırmaya çalışacağım. Koridorun her iki tarafındaki arkadaşlarıma, Amerikan halkının bir sonraki başkanı olarak kimi seçerse seçsin, ‘İsrail'in Ortadoğu'daki en vazgeçilmez ve en güçlü müttefiki olmaya devam edeceğini söyleyeceğim"

Netanyahu ayrıca pazartesi günü yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinden çekildiğini duyuran ABD Başkanı Joe Biden'a da övgüler dizdi:

"Kırk yıldan uzun süredir tanıdığım Başkan Biden'ı görmeyi planlıyorum. Bu, ‘İsrail’ için savaşta ve senatör, başkan yardımcısı ve başkan olarak kamu hizmetindeki uzun ve seçkin kariyeri boyunca yaptığı şeyler için ona teşekkür etme fırsatı olacak."

Netanyahu, iki ülkenin birleşik bir cephede yer alması gerektiğini de sözlerine ekledi ve şöyle devam etti:

"Bu ayrıca, her iki ülke için de önemli olan hedeflere önümüzdeki kritik aylarda nasıl ilerleyeceğimizi görüşmemiz için bir fırsat olacak; tüm rehinelerimizin serbest bırakılması, Hamas'ın yenilmesi, İran'ın terör ekseniyle mücadele edilmesi ve tüm ‘İsrail’ vatandaşlarının kuzey ve güneydeki evlerine güvenle dönebilmelerinin sağlanması.

Bu savaş ve belirsizlik zamanında, ‘İsrail'in düşmanlarının Amerika ve ‘İsrail'in birlikte durduğunu bilmeleri önemlidir; bugün, yarın ve her zaman."

Biden yönetimi, tavsiye ettiği liberaller yerine aşırı sağcılarla kurduğu hükümet dolayısıyla Netanyahu ile ilişkileri mesafeli tuttu. ABD’nin dış siyasetinde ‘İsrail’i koruma parametresi, başkanlar değişse de değişmiyor. Bunu sürekli tekrar eden Netanyahu, siyasi bekası için bölgeyi topyekün bir savaşa doğru sürüklese de desteğin süreceğinden emin.

Köklü-Değişim,Netanyahu’dan,-Gazze’deki-Katliama-Verdiği-Destekten-Dolayı-Biden’a-Teşekkür.jpg