NATO’ya Hangi Ülkelerin Gireceğini Belirleyen ABD’dir!
17 Mayıs 2022

NATO’ya Hangi Ülkelerin Gireceğini Belirleyen ABD’dir!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 17 Mayıs 2022 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısı’nda, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya girme isteği karşısında Türkiye’nin tavrı ele alındı. Toplantıda ayrıca Ankara Üniversitesi öğrencilerinin İslam’a hakareti, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in açıklamaları ve Hizb-ut Tahir yargılamaları ve yargının bağımsızlığı hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Toplantıda konuşan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut KAR, Amerika’nın kışkırtmasıyla başlayan Ukrayna-Rusya savaşının Avrupa’yı tekrar NATO’ya mahkum ettiğine dikkat çekerek, NATO’nun geleceğine Avrupa’nın değil ABD’nin yön verdiğini ve NATO’ya hangi ülkelerin kabul edileceğini de ABD’nin belirlediğini söyledi.

“Türkiye’nin NATO üzerindeki etkisi ne kadardır peki?” Sorusuna, “Amerika’nın müsaade ettiği kadardır” cevabını veren Mahmut Kar şöyle konuştu: “Biliyorsunuz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine olumlu bakmadıklarını söyledi. Gerekçe olarak da özellikle İsveç’in PKK’ya verdiği askeri ve siyasi desteği ileri sürdü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’da aynı minvalde açıklamalar yaptılar… Dün akşam bu konu ile ilgili yeni bir açıklama yaptı Erdoğan... “Türkiye'ye yaptırım uygulayan ülkelerin NATO'ya girmelerine evet diyemeyeceklerini söyledi. Bu ülkelerin NATO’ya girmelerine izin verilirse NATO’nun güvenlik örgütü olmaktan çıkıp teröristlerin temsilcilerinin yoğunlaştığı bir yer haline geleceğini ifade etti. En sonunda da “Biz bir sokulduğumuz yerden bir daha sokulamayız.” Diye ekledi. Cumhurbaşkanı böyle söylüyor ama hem ABD hem de NATO genel sekreteri "İsveç ve Finlandiya’nın üyeliği konusunda konsensüse varılacağına eminiz.” Diyorlar. Ne ilginç değil mi NATO üyesi ülkelerin neredeyse tamamı Türkiye’nin bu konuda engel çıkarmayacağından emin olduklarını söylüyorlar. Türkiye’nin bir vilayeti kadar olan Lüksemburg’un Dışişleri Bakanı bile Türkiye’nin pes edeceğinden kendimden emin olduğum kadar eminim diyebiliyor.”

Konuşmasının devamında, Amerika ve Avrupa Birliği ülkelerinin teröre en büyük desteği vermelerine rağmen NATO’daki varlıklarının meşru sayılmasına atıf yapan Kar, “…sömürgeci kafir Amerika’dan bahsediyorum. PKK ve YPG’ye en büyük desteği veren bu terörist ABD değil mi? 30 bin tır silah ve mühimmat askeri yardımla Suriye’nin kuzeyinde YPG’yi var edip ayakta tutan bu Amerika değil mi? Türkiye’de ajanlık faaliyetleri yürüten ve 15 Temmuz darbecilerinin bir kısmını koruyup kollayan Amerika değil mi? Parasını verdiğimiz F35 programından Türkiye’yi çıkartan ve başka ülkelerden silah almasına izin vermeyen Amerika değil mi? Daha eski yıllarda yaşanan çuval hadiselerine girmek istemiyorum bile… Allah aşkına bu nasıl bir müttefiklik ve stratejik ortaklıktır! Açık bir şekilde terörü destekleyen ABD bu haliyle NATO’nun meşru bir üyesi sayılıyor da Finlandiya ve İsveç mi sayılmayacak? Sayın Erdoğan, ara sıra Amerika’ya sitem ederek bu işleri nasıl nereye kadar yürüteceksiniz? ABD’nin bu ikiyüzlülüğünü, bu düşmanlığını, bu ihanetini sineye çekmeye devam mı edeceksiniz? Hala daha “Türkiye toprağı aynı zamanda NATO toprağıdır” diyecek misiniz? Hala askerlerimizi NATO’nun şerli işleri için kullandıracak mısınız? Peki ya diğer Avrupa ülkeleri! Teröre destek konusunda onların Amerika’dan eksik kalır yanları var mı? İngiltere, Almanya, Hollanda ve diğerleri... NATO’nun şu anki misyonunun İslam ve Müslümanlar ile mücadele olduğunu bu gerekçe ile İslam beldelerinde terör estirdiğini söylemeye gerek var mı?” ifadelerini kullandı.

Mahmut Kar, konuyla ilgili son olarak yöneticilere hitaben bir çağrıda bulunarak şunları söyledi: “NATO İslam’ın apaçık düşmanıdır, bunu hiç kimse inkar edemez. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve onun nezdinde diğer yetkililere seslenmek istiyorum: Soğuk savaş sonrası misyonunu İslam'a ile savaş şeklinde güncelleyen NATO’dan derhal ayrılın ve ülkemizdeki tüm NATO üslerini kapatın. Amerika ile stratejik ortaklığa son verin. Avrupa Birliği sevdasından vazgeçin ve onların bize yaptığı gibi sizde onlara ideolojik düşman olarak bakın. Yüzünüzü İslam ümmetine dönün. Ümmetin gücü ile güçlenin ve yalnızca Allah'a güvenerek O’ndan yardım bekleyin. Unutmayın ki, Türkiye'nin yeri ne NATO ne Amerika ne Rusya ne Çin ne de bir başka taraftır. Türkiye ne Atlantikçi, ne Avrasyacı ne de Avrupacıdır. Türkiye Hilafetçidir, çünkü bu topraklar Hilafetin bakiyesidir. Öyleyse NATO için değil Hilafet için çalışın!”

Hizb-ut Tahrir Türkiye’nin düzenlediği Haftalık Değerlendirme Toplantısı’nda ayrıca Ankara Üniversitesi öğrencilerinin İslam’a hakareti, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in açıklamaları ve Hizb-ut Tahir yargılamaları hakkında önemli değerlendirmelerde bulunuldu.

Konuşmanın tamamını toplantı videomuzdan dinleyebilirsiniz.

------------

#YenidenHilafet