Müslümanlara Düşmanlıkta Yarışan Hindistan ve “İsrail”den Keşmir Planı
11 Kasım 2022

Müslümanlara Düşmanlıkta Yarışan Hindistan ve “İsrail”den Keşmir Planı

Köklü Değişim Medya

Osmanlı İslam Devleti’nin yıkılması ve Hilafet’in kaldırılmasının ardından kalkansız kalan İslam ümmetinin malları, kaynakları ve toprakları işgalciler tarafından talan edilmeye devam ediyor. Müslümanlara düşmanlıkta birbiriyle yarışan Hindistan ve “İsrail”, Keşmir için yeni planlarını devreye sokuyor.

MepaNews’te yer alan habere göre, Hint-“İsrail” Tarım Projesi'nin (IIAP) bir parçası olarak “İsrail”in Cammu Keşmir'de bir merkez açma hazırlığı içerisinde olduğu bildirildi.

İslam beldelerinin başındaki yöneticilerin “normalleşme” anlaşmaları ve zulümlere susarak yeşil ışık yaktığı iki İslam düşmanı devlet Hindistan ile “İsrail” arasında yürütülmekte olan tarım projesi kapsamında Tel Aviv yönetiminin Hindistan kontrolündeki Cammu Keşmir bölgesinde tarım merkezi açacağı bildirildi.

India Today'in haberine göre, Hindistan'ın “İsrail” Büyükelçiliği Tarım Ataşesi Yair Eshel “İsrail”in Cammu Keşmir'de iki Mükemmeliyet Merkezi açacağını duyurdu.

Haberde Eshel'in geçtiğimiz günlerde Hindistan-Pakistan sınırına yakın noktalardaki tarım arazilerini gezdiği belirtildi.

Eshel daha sonra Keşmir Vadisi'ndeki tarım bölgelerinde de incelemelerde bulunduğu aktarıldı.

r-1.jpg

“İsrail”: "Keşmir'de çok fazla potansiyel var"

“İsrail” Büyükelçiliği Tarım Ataşesi Yair Eshel, konuyla ilgili India Today'e yaptığı açıklamada, "Keşmir bölgesinin çok fazla tarım potansiyeline sahip olduğunu, ‘İsrail'in ileri teknoloji tarımsal donanımları Keşmirli çiftçilerle paylaşmaya hazır olduğunu" söyledi.

Hindistan kontrolündeki Keşmir bölgesinin Tarım İşleri Müdürü KK Sharma ise “İsrail”in burada kuracağı tarım merkezlerinden mutluluk duyduklarını ifade etti.

Hindistan yönetiminin son dönemde tıpkı gasıp Yahudi varlığının Filistin’de yaptığı gibi Cammu Keşmir'deki bölge halkının topraklarına el koymak adına farklı girişimlerde bulunduğu ifade ediliyor.

“İsrail”in Keşmir'de tarım merkezi açmaya yönelik son projesinin de Keşmirlileri topraklarından etmek amacı taşıyan bir girişimin parçası olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Ayrıca Hindistanlı yetkililer “İsrail”in Keşmir'deki çalışmalarının Pakistan'a "sert bir mesaj" verdiği görüşünde. Buna karşılık ABD siyasi ekseninde hareket eden Pakistan yönetimi ise suskunluğunu koruyor.

İşgal Altındaki Keşmir

İngiltere, 1819 yılında Hindistan yarımadasını Hindu, Sih, Budist ve diğer bazı küfür güçleri ile istila etmeye çalışmış ancak bölgedeki Müslümanların direnci ile karşılaşmıştır. 27 yıl sonra 1846 yılında egemenlik sağlayabilen İngiltere Amritsar Anlaşması ile bölgeyi 1846–1946 yılları arasında Hinduların tahakkümüne bıraktı. Bölgeden 1947’de fiilî olarak çekilen İngiltere, Hinduların tarafını tuttu ve onlara öncelik tanıdı. BM kararlarına, bölge halkının Pakistan’a katılmaktan yana tavır almasına rağmen Keşmir’i yöneten İngiliz yanlısı Prens, Hindistan ile birleşme kararı aldı. 1947, 1965 ve 1971 yıllarında iki ülke arasında savaşlar yaşandı. Hindistan Keşmir’in %45’ini işgal etti ve bu bölge “Cammu Keşmir” olarak isimlendirildi. 1962 Hindistan-Çin sınır savaşı ve 1963’te Pakistan-Çin sınır anlaşmasından sonra bölgenin %20’sini Çin Halk Cumhuriyeti işgal etti. Kalan %35’lik bölge ise Pakistan’ın kontrolünde “Azad Keşmir” olarak isimlendirildi. Yaklaşık olarak 13 milyon üzerinde bir nüfusa sahip olan Keşmir halkının yüzde doksanından fazlası Müslüman’dır. Kalan kısmı ise Hindu, Sih, Budistlerden oluşmaktadır.

Hindistan bölgeyi asimile etmek için yıllardır büyük bir zulüm uyguluyor. Anayasasına, Cammu Keşmir’in işgalini meşrulaştırmak için “370’inci madde”yi ekledi. Yasaya göre, Cammu Keşmir’de yabancıların mülk edinmesine ve eyalet hükümetinde iş sahibi olmalarına izin verilmiyor. Bölgeye 700.000 kişilik askerî güç konuşlandırdı. Bölge bu açıdan dünyada yüzölçümüne göre en fazla asker bulunan bölgedir. Yine Hindistan, devlet okullarında Kur’an-ı Kerim okunmasını ve Arapça’nın öğretilmesini yasakladı. Hindu dilini okullara zorunlu dil olarak dayattı. Keşmir’de içkinin yaygın hale getirilmesi, aile yapısının bozulması, tesettürün engellenmesi, Müslümanlar ile Hindular arasında evliliğin yapılabileceğine dair kanunların çıkartılması, nesillerin çoğalmasının engellenmesi için doğum kontrolünün zorunlu hale getirilmesi, İslâmi değerlere medya üzerinden saldırmak gibi birçok zulme imza attı.

Keşmir.jpg

Hindistan Başbakanı Modi önderliğindeki BJP iktidarı, son zamanlarda Müslümanlara karşı düşmanlık ve artan saldırıların baş müsebbibi olduğu biliniyor. ABD’nin Çin’i baskılamak için güçlendirdiği Hindistan politikasına, ABD ekseninde dönen Genel Kurmay Başkanı Bajwa liderliğindeki Pakistan sessiz kalıyor. Böylece Keşmir’de istediği gibi at koşturan Hindistan hükümeti işgal ettiği toprakları gasıp Yahudi varlığının hizmetine açıyor.