Marmara Denizi’nde Korkutan Deprem
25 Eylül 2020

Marmara Denizi’nde Korkutan Deprem

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Dün Marmara Denizi'nde İstanbul ve çevre illerden hissedilen 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kamuoyunda depremin beklenen büyük İstanbul depreminin öncüsü olabileceği korkusu hakim.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) verdiği bilgiye göre, dün saat 16.38'de Marmara Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinin 18,87 kilometre açığındaki sarsıntının, deniz yüzeyinin yaklaşık 6,83 kilometre derinliğinde oluştuğu belirtildi.

Marmara Ereğlisi'nde saat 16.38'de meydana gelen deprem nedeniyle İstanbul'da ev ve işyerlerinde bulunan bazı vatandaşlar, cadde ve sokaklara indi.

18.87 kilometre derinlikte oluştuğu belirlenen depremin yarattığı kısa süreli sarsıntı İstanbul ve çevre illerde de hissedildi.

İstanbul Valiliği'nden Açıklama

İstanbul Valiliği, kentte hissedilen deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluğun şu ana kadar bildirilmediğini açıkladı.

Valilik'ten yapılan açıklamada, AFAD Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre saat 16.38'de Marmara Denizi'nde Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesi açıklarında 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtilerek, şu bilgi paylaşıldı:

"Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir. İstanbul, Tekirdağ/ Marmaraereğlisi ve hissedilen tüm il ve ilçelerimize geçmiş olsun."

Uzmanlar, Marmara Denizi’nde gerçekleşen 4,2’lik depremin, beklenen minimum 7.2 büyüklüğündeki büyük depremin fayı üzerinde yer aldığını, ufak sarsıntının fayın tetiklenmesine katkı sağlayabileceği ihtimalinin olduğunu ifade ettiler.