Lübnan’da Hükumet Karşıtı Gösteri
08 Ağustos 2020

Lübnan’da Hükumet Karşıtı Gösteri

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta en az 154 kişinin öldüğü patlama sonrasında halkın öfkesi daha da arttı. Hükumeti ihmalle suçlayan onlarca kişi başkentte gösteri düzenledi.

Beyrut'u savaş alanına çeviren patlama yıllardır ekonomik krizle mücadele eden Lübnan'da tansiyonu daha da yükseltti. Hükümetin ihmalinin patlamaya neden olduğunu savunanlar başkentte gösteri düzenledi. Hükümet binasına girmek isteyen onlarca kişiye polis müdahale etti. Göstericileri dağıtmak için gözyaşartıcı gaz kullanıldı.

Başka bir grup protestocu ise parlamento binası önünde toplandı. Bina girişi yakınında gösteri düzenleyen kalabalık, kendilerini engellemek isteyen güvenlik güçlerine tepki gösterdi.

Beyrut sokaklarında dolaşan Lübnan Adalet Bakanı Marie-Claude Najm de gösterilerden nasibini aldı. Najm, çevresini saran göstericilerin öfkesiyle karşılaştı.

Faciada enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları da sürüyor. 5 binden fazla kişinin yaralandığı patlama sonrası onlarca kişi hala kayıp.

Halihazırda ekonomik kriz ve salgınla mücadele eden Lübnan’ı sarsan patlamada 250 bin kişi evsiz kaldı. Olayda pek çok hastane de hasar gördü. Enkazın kaldırılması için pek çok Beyrutlu gönüllü oldu.