Laik Kemalist Zulme Maruz Kalan Haydar Akın Görevine İade Edildi
29 Mart 2022

Laik Kemalist Zulme Maruz Kalan Haydar Akın Görevine İade Edildi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Bursa'da velilerin ve öğrencilerin talebi üzerine okuldaki öğrencilerin oturma düzeninde değişiklik yaptıktan sonra Batı’nın kokuşmuş ahlaksız hayatına özenenlerin laik zulmüne maruz kalan Okul Müdürü Haydar Akın tepkilerin ardından görevine iade edildi.

Laik zihniyete şirin gözükmek için Osmangazi Kaymakamlığı ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevden alınan okul müdürüne başta veliler olmak üzere eğitimciler ve STK'lar destek vermişti. Okulda Okul Müdürü Haydar Akın'ın iadesi için imza kampanyası da başlatılmıştı.

Batı savdalıları modern hayat adı altında ahlaksızlığın özgürce yaşanmasını engelleyecek İslam'ın şiarlarına uygun her karara karşı çıkmak için fırsat kollarken, Bursa’nın Osmangazi ilçesindeki Mithatpaşa Ortaokulu müdürünün kız ve erkek ayrı oturtulması talebine karşı savaş açan laik zihniyete “muhafazakar” hükümetin kontrolündeki kaymakamlık ve MEB de destek vermiş ve Haydar Akın görevinden alınmıştı. Sosyal medyada laik zihniyete kurban edilen Okul Müdürü Haydar Akın’a destek yağmıştı.

EBS Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar açıklamasında, “Haydar Akın müdürümüz görevine iade edildi. Bir yanlıştan dönüldü. Başta Genel Başkanımız, teşkilatımız ile sivil toplum örgütlerimiz olmak üzere desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Eğitim Bir Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Eğitim Bir Sen olarak görev ve sorumluluklarımızın farkındayız. Geçtiğimiz günlerde Haydar Akın müdürümüzün görevden alınması gerçekleştirdiğimiz eylemle kınayarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunmuştuk. Çağrımız bugün karşılık buldu. Bir yanlıştan dönüldü. Hamdolsun. Haydar Akın Müdürümüz görevine iade edildi”