Kur’an’ın Yakılmasına İfade Özgürlüğü Diyen İsveç, Hizb-ut Tahrir’in Seminerini Zorbaca Engelledi
25 Nisan 2022

Kur’an’ın Yakılmasına İfade Özgürlüğü Diyen İsveç, Hizb-ut Tahrir’in Seminerini Zorbaca Engelledi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

İsveç hükümeti, İslam'a karşı kullanılınca kutsadığı ifade özgürlüğü putunu yiyerek, Hizb-ut Tahrir’in ‘Ailelerinden Zorla Kaçırılan Çocuklar’ konulu seminerini zorbaca engelledi. Kur’an-ı Kerim’in yakanları ve İslam’a hakaret edenleri demokrasinin ifade özgürlüğü kapsamında gören İsveç yönetimi, söz konusu zulümlerini eleştiren Müslümanlar olunca zorbaca susturuyor.

Hatırlanacağı üzere geçen hafta İslam’a ve İslam’ın kutsalların hakaret edenleri demokrasinin ifade özgürlüğü kapsamında koruyan ve bu hakaretlere karşı protestolar düzenleyen Müslümanları terörist olarak niteleyen İsveç yönetimi, bu kez de Hizb-ut Tahrir’in ailelerinden zorla kaçırılan çocuklar için düzenlediği semineri kolluk kuvvetleri marifetiyle zorbaca engelledi.

Son haftalarda çok sayıda aile, çocuklarının Sosyal Hizmetler Kurumu tarafından zorla ellerinden alınmasına gözyaşlarıyla tepki gösterdi. Yüzlerce insan protesto gösterisi düzenledi, videolar internette viral oldu, çocukların Sosyal Hizmetler Kurumu tarafından ailelerinden zorla alınması uluslararası haber kanallarında gündem oldu. İsveçli politikacılar, yetkililer ve medya, çocukların zorla ailelerinden alınmasını gündemleştirmenin İsveç’i karalamak için yürütülen İslami bir dezenformasyon kampanyası olduğunu ileri sürdüler.

Ardından Stockholm Belediyesi, Hizb-ut Tahrir tarafından düzenlenen Sosyal Hizmetler Kurumu’nun zorla çocuk kaçırması konulu seminerini iptal etti.

Hizb-u Tahrir, yaptığı açıklamada siyasiler ve medya kuruluşlarının gerçeği çarpıtmaya, İslam’a saldırarak Sosyal Hizmetler Kurumu’nun suçlarını örtbas etmeye çalıştığına dikkat çekti. İslam’ı işaret ederek bakışları gerçek sorundan uzaklaştırmaya çalıştıklarını ifade eden açıklamada, asıl suçun Sosyal Hizmetler Kurumu’nun sudan bahanelerle çocukları rastgele zorla ailelerinden alınması olduğu vurgulandı.

Seminer İptal Edildi

Hizb-ut Tahrir / İsveç, semineri engellemek için salon girişine 3 polis arabası, onlarca polis memuru ve 6 güvenlik görevlisi konuşlandırıldığını açıkladı. Salona giriş engellenince seminer iptal edildi.

Hizb-ut Tahrir, açıklamasında şu ifadelerle zorbalığa tepki gösterdi:

İsveç ile iktidardakilerin eleştirilmesini yasaklayan diğer polis devletleri arasında ne fark var? İsveç, Çinli olmadıkları gerekçesiyle Müslüman çocukları toplama kamplarına koyan Çin modelini mi takip etmeye çalışıyor?

Bu şiddet politikası, zayıflığın göstergesi. Batının sözde hoşgörü ve şeffaflık yalanını ifşa etmekte. Asimile politikasının başarısızlığı, kaba kuvvetin ana bileşen olarak kullanıldığı bir geçiş dönemini kaçınılmaz hale getirmiştir.”

Ne Olmuştu?

Avrupa'da ikamet eden Müslüman ailelerden türlü bahanelerle alınan çocukların pedofil sapkınlara verildiği ortaya çıkmıştı. İslam düşmanlığının yansımalarının hükümetlerin farklı uygulamalarıyla hissedildiği Avrupa’da aileler bu zulmü duyurabilmek için Stockholm'de bir araya gelmişti.

Stockholm'de çocukları ellerinden alınan Müslümanlar, sosyal hizmetler kurumunu protesto etmiş ve yapılan protestoda "Bazı çocuklarımız pedofil ailelere verildi. Cinsel şiddete uğrayan, koruyucu aile tarafından çıplak resimleri çekilip sosyal medyada yayımlanan çocuklarımız var. Adalet istiyoruz, çocuklarımızı bize vermiyorsanız uygun ailelere verin" çağrısında bulunarak maruz kaldıkları zulmü anlatmaya çalışmışlardı.

Mevzu insan hakları ve fikir hürriyeti olunca mangalda kül bırakmayan vahşi Avrupalılar, Müslümanlara karşı faşistçe tutum takınarak kokuşmuş nizamları demokrasinin maskesi ardında sakladıkları çirkin yüzlerini, İslam’a karşı olan düşmanlıklarını sergilemekten çekinmiyor.