Kur’an’a Tekme Atan Serbest, Mustafa Kemal’in Posterini İndiren Cezaevinde
21 Haziran 2022

Kur’an’a Tekme Atan Serbest, Mustafa Kemal’in Posterini İndiren Cezaevinde

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Elazığ’daki bir okulda Mustafa Kemal’in posterini indiren 16 yaşındaki lise öğrencisi, velisinin açıklamalarına göre cezaevinde tutuluyor.

Üst üste yaşanan farklı olaylarda hukukun işleyişi devletin zihin kodlarını ortaya koyuyor. Çoğunluğu Müslüman olan Türkiye’de kısa süre önce Kur’an-ı Kerim’e hakaret edilmişti.

Antalya Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı, bir lisede Kur'an-ı Kerim'e tekme atılması üzerine soruşturma başlatmış ve Kur’an-ı Kerim’e tekme atan öğrenci yapılan soruşturma kapsamında örgün eğitimden uzaklaştırılmıştı. Bu cezayı çok bulan kemalistler hemen öğrenciyi savunmaya geçmişti.

Ardından Elazığ’da yaşanan olay hükümetler değişse de devletin kemalist zihin kodlarına sahip olduğunu ve yargının ceza verirken nasıl hareket ettiğini gözler önüne serdi.

Elazığ'daki bir okulda öğrenim gören 16 yaşındaki Y.Y. isimki öğrenci, Mustafa Kemal posterini indirip yerine Kur’an-ı Kerim koyduğu için okuldan atıldı. Ayrıca velisinin açıklamasına göre 16 yaşındaki öğrenci 5 yıla kadar hapis istemiyle Elazığ F1 cezaevinde tutuluyor.

Her gün ahlaksızlıkları sokaklarda alenen yapanlar, Müslümanların kutsallarına küfür edenler, Müslümanların tesettürüne saldıranlar girdikleri adliyenin kapısından elini kolunu sallayarak çıkarken Mustafa Kemal posterinin indirilmesi üzerine cezaevinin yolunu gösteriyor.

Neyin yapılıp ne yapılmayacağını verdiği cezalarla beyan eden ideoloji, sokaklarda yaşanan çirkinliklerin de bizzat garantörü olarak arkasında duruyor.

Kur’an-ı Kerim’in tekmelenmesinde çocuk diye korumacı rol üstlenenler, mevzu Mustafa Kemal’in posteri olunca verilen ceza karşısında üç maymunu oynuyor ya da ağızlarından tükürük saçarak daha fazla ceza verilmesini istiyor.

Hükümetler değişse de, sol ya da muhafazakar olsa da İslam’a düşman olan kesim azgınca kutsallara saldırabiliyor. Zira nizam, kendi kutsallarını koruyup, muhafaza ederken halkın kutsallarına saldıranların önünü ise komik cezalar vererek açıyor.