"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

Hutbede Mustafa Kemal’e Dua Edilmesine Tepki Gösteren Genç Hala Tutuklu
20 Aralık 2023Köklü Değişim Medya

Hutbede Mustafa Kemal’e Dua Edilmesine Tepki Gösteren Genç Hala Tutuklu

10 Kasım’da Cuma namazı hutbesinde Mustafa Kemal’e dua edip rahmetle anılması üzerine camiden çıkan ve sosyal medyada bu duruma tepki gösterip düşüncesini ortaya koyan Ahmet Bostancı 36 gündür hala tutuklu.

10 Kasım’da Gayrettepe'deki Hacı Nimet Özden Camii'nde kılınan Cuma namazı sırasında, imamın hutbede yer almamasına rağmen kendi inisiyatifi ile Mustafa Kemal’e dua edip rahmetle anılması üzerine camiden çıkan ve sosyal medyada bu duruma tepki gösteren Ahmet Bostancı hala tutuklu.

Yolda yürürken kısa bir video çekip tepkisini ortaya koyan Ahmet Bostancı, kemalist kesimler tarafından “Atatürk'e ve ona dua eden imama hakaret ettiği” ileri sürülerek hedef gösterilmiş ardından yargı erkince tutuklanmıştı.

Videoda açık hakaret içermediği halde doğal tepkisini dile getiren Ahmet Bostancı’nın beraat talebi reddedilerek hakimlikçe tutukluluğunun devamına hükmedildi.

Yargı, İslam'ın kutsallarına hakaret edenlere karşı oldukça toleranslı olurken, fikir ve düşüncelerini ifade eden Müslümanlara karşı ezici bir güç kullanıyor.

Hakkı Eren'den Tepki: "Ashabı Kehf'in Ruhunu Dirilten O Gence Selam Olsun"

Köklü Değişim yazarlarından Hakkı Eren, mahkemeden beraat çıkmaması üzerine sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Herkes kendi kutsalını koruyor. Sadece Müslümanların başındaki yöneticiler hariç!

Ashabı Kehf'in ruhunu dirilten o gence selam olsun. O kazanacak ama ona bu zulmü reva gören herkes kaybedecektir!"