“Kur Korumalı Mevduat Hesabını Eleştirenlerin İyi Niyetinden Şüphe Ediyorum”
15 Ağustos 2022

“Kur Korumalı Mevduat Hesabını Eleştirenlerin İyi Niyetinden Şüphe Ediyorum”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesabıyla ilgili eleştirilere yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Kur Korumalı Mevduat hesabını eleştirenlerin iyi niyetinden şüphe ettiğini ifade etti. KKM ile hazine Temmuz ayında açıklanan verilere göre vatandaştan topladığı vergilerle para sahiplerine 37 milyar TL ödedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, KKM hesabına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklama şöyle:

“Ülkemizde enflasyonu tetikleyen aşırı kur hareketleri ile mücadelemizde vatandaşlarımızla birlik olmamızı sağlayan en önemli enstrümanlardan biri olan Kur Korumalı TL Mevduat hesabını haksızca eleştirenlerin iyi niyetinden şüphe ediyorum.

Tasarruf sahiplerinin 3’te 1’i döviz yerine bu faydalı yatırım aracını tercih ediyor. Böylece hem ekonomik büyümemize katkı sağlıyor hem tasarruf ediyor hem de döviz kurlarında manipülasyon yapmak isteyen kötü niyetli güçlerin yoluna taş koyuyor.

Kur Korumalı TL Mevduat hesabı, milletimizin tasarruflarını döviz yerine Türk Lirası’na yatırmasını teşvik eden, bu sayede ekonomimize çok önemli katkı sağlayan bir enstrümandır.”

Hazine ve Maliye Bakanlığı haziran ayı bütçe gerçekleşmeleri raporuna göre, aralık ayında devreye alınan KKM’nin toplam maliyeti 37 milyar TL’yi aşmış durumda.