Kudüs’te İki Ayrı Patlama: 1 Ölü,13 Yaralı
23 Kasım 2022

Kudüs’te İki Ayrı Patlama: 1 Ölü,13 Yaralı

Köklü Değişim Medya

Kudüs'te bombalı saldırı olduğundan şüphelenilen iki ayrı patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 13 kişi de yaralandı. İşgalci "İsrail"in yılbaşından bu yana Batı Şeria'da Müslümanlara karşı sürdürdüğü baskınlarla başlattığı şiddet dalgası ve katliamlar ise sürüyor.

“İsrail” polisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Kudüs'te iki ayrı noktadaki otobüs durakları yakınında, bombalı saldırı olduğundan şüphelenilen patlamalar meydana geldi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Açıklamada, sabah saat 07:05 sıralarında, Batı Kudüs’ün çıkışındaki Givat Shaul kavşağındaki bir otobüs durağında meydana gelen patlama sonucu en az 11 kişinin farklı derecelerde yaralandığı kaydedildi.

R-1.jpg

Bu patlamanın ardından, saat 07:35'te Batı Kudüs'ün Ramot kavşağında bir otobüs durağı yakınında ikinci bir patlama yaşandığı ve olay yerindeki 3 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yaralıların tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.

“İsrail” polisinin her iki olay yerinde de delil ve tanıklıkları incelediği ve “şüphelilerin yerini tespit etmek için çalışma yürüttüğü” bildirildi.

“İsrail” acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızından yapılan açıklamada, patlama sonucu yaralananlardan 2'sinin durumunun ağır olduğu duyuruldu.

Öte yandan dün işgalci “İsrail” güçleri işgal ettikleri Batı Şeria'nın Nablus kentinde 16 yaşındaki Filistinli bir çocuğu öldürdü. Nablus'ta “İsrail” askerlerinin girişine engel olmaya çalışan Filistinlilerle çıkan çatışmada ayrıca biri ağır olmak üzere 5 Filistinlinin de yaralandığı duyuruldu.

Filistin Kızılay Cemiyetinden yapılan açıklamada ise, işgal güçlerinin alandaki yaralılara müdahale eden sağlık çalışanlarına da ateş açtıklarını ve araçlardan birine de kurşun isabet ettiği aktarıldı.

Bölgedeki görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, Yahudi yerleşimcilerin Nablus'un doğusundaki Yusuf Makamı adıyla bilinen camiye baskınları sırasında onları himaye amacıyla askeri dozerlerin eşliğinde büyük bir askeri birlik kente giriş yaptı. Kente yönelik baskına karşı çıkan Filistinliler ile “İsrail” askerleri arasında yaşanan arbede ve çatışmada işgal güçleri gerçek mermilerle halka ateş açtı.

Bu yılın başından Ekim ayına kadar Doğu Kudüs dahil olmak üzere Batı Şeria’da 26’sı çocuk ve 5’i kadın 118 Filistinli, “İsrail” güvenlik güçleri tarafından vahşice katledildi.

Filistin topraklarını işgal eden gasıp Yahudi varlığı yılbaşından bu yana Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarda onlarca Müslümanı katletti ve yüzlercesini yaraladı. "İsrail"in başlattığı bu şiddet dalgasına ve işgal edilen topraklarını korumak için için çabalayan Filistinli Müslümanlar, Yahudi varlığı ile "normalleşen" İslam beldelerindeki liderler tarafından yalnız bırakılıyor.