Komünist Çin, Türkiye’de Uygurlara Şantajla Muhbirlik Yaptırıyor
18 Ocak 2023

Komünist Çin, Türkiye’de Uygurlara Şantajla Muhbirlik Yaptırıyor

Köklü Değişim Medya

İslam düşmanı komünist Çin yönetimi, Türkiye’de yaşayan Müslüman Uygurları aileleri üzerinden tehdit edip, şantajla muhbirliğe zorluyor.

Doğu Türkistan’daki Çin zulmünü dünyaya duyurmak için yayın yapan Twitter sayfalarının paylaştığı bilgiye göre, Zeytinburnu’da yaşayan bir Uygur genç, diğer Uygurların fotoğraflarını çekerken yakalandı.

Genç, Çin istihbaratı tarafından Doğu Türkistan’daki annesine zarar vermekle tehdit edilerek ajanlık yapmaya zorlandığını itiraf etti.

Bu tip olaylar daha önce de gündeme gelmesine rağmen Ankara’dan Çin yönetimine karşı bir tepki henüz söz konusu değil.

2020 yılında da Pekin yönetiminin Çin'deki ailelerini kullanarak İstanbul'da yaşayan Uygur Türklerine casusluk yapmaya zorladığı ortaya çıkmıştı.

Onlardan biri olan Jevlan Şirmemmet, 2011'de üniversite öğrencisi olarak Türkiye'ye geldiğini ve 2016'da Doğu Türkistan'a yaptığı son ziyarette, parti yetkililerinin kendisiyle temas kurduğunu ve ailesiyle tehdit edilerek muhbirliğe zorlandığını, ailesinin toplama kamplarında hapsedildiğini anlatmıştı.

Çin Zulmü

Komünist Çin yönetimi açık hava cezaevine dönüştürdüğü Doğu Türkistan’da Müslümanlara ibadet etmeyi yasaklıyor. Müslüman ailelerinin kızlarını Çinli erkeklere evlendiriyor. Organlarını çaldığı Müslümanları ailelerine teslim etmemek için cesetlerini yakarak yok ediyor. Müslümanların evlerine yatılı Çinli memurlar gönderiyor. Toplama kamplarında işkenceye tabi tuttuğu Müslüman ailelerin çocuklarını yetimhanelerde Çinli gibi yetiştirip asimile etmek için eğitim veriyor. Ayrıca kanaat önderlerini, ozanları, alimleri, hafızları ve ileri gelenleri işkenceyle hücrelerde katlediyor. İslam beldelerinin yöneticileri bu zulmü sürdüren Çin yönetimine ticari ve siyasi çıkarlar için susup alenen destek veriyor ya da bu zulmün olmadığını söyleyip kendi halklarını aldatmaya devam ediyor.