Köklü Değişim Kadın Kolları “Savrulan Gençlik” Kampanyası Kapsamında Van’da Panel Düzenledi
28 Eylül 2022

Köklü Değişim Kadın Kolları “Savrulan Gençlik” Kampanyası Kapsamında Van’da Panel Düzenledi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Kadın Kolları’nın başlatmış olduğu “Kuşaktan Kuşağa Savrulan Gençlik” başlıklı kampanya kapsamında gençliğin sorunları ve sorunların köklü çözümünün masaya yatırıldığı paneller serisine Van’da devam edildi.

Köklü Değişim Kadın Kolları Van Temsilciliği, “İslam’ın Gençlik Tasavvuru” başlıklı panelini gerçekleştirdi.

Sunuculuğunu Zümra Çetiner’in yaptığı program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Köklü Değişim Kadın Kolları’nın hazırlamış olduğu kampanya videosunun sinevizyon gösterisi yapıldı.

Panelde, Hz. İbrahim’in (as), Hz. Yusuf’un (as), Ashab-ı Kehf’in ve Rasulullah’ın (sav) Güzide Ashabının kuvvetli imanları ile tarihte nasıl başarılar elde ettiğine, bu başarılarına mukabil yaşlarının ne kadar genç olduğuna, her türlü zorluklara nasıl göğüs gerdiklerine ve gerekirse karşılarına ailelerini alacak kadar Allah’ın (svt) davasına nasıl düşkün olduklarına dikkat çekildi.

Ardından Nurhan Işık, günümüz gençliğinin problemlerinden, sebeplerinden ve çözümlerinden bahsetti.

Işık’ın konuşmasından dikkat çeken bölümler şöyle:

Problemlerden biri olan kuşak çatışmasının aslında problem olmasının sebebinin nizamın Allah (svt) tarafından değil de aciz, sınırlı ve muhtaç olan insan aklı ile konulmasından; menfaatçi, çıkarcı ve seküler hayat tarzı yaşayan Z kuşağı inşa edilmesindendir. Aksi taktirde kuşak farklılıkları doğru bir fikir bağı üzere kurulduğu zaman günümüz gençliğinin dinamik enerjisi ile önceki nesillerin bilgi ve tecrübeleri bir araya geldiğinde izzet, fazilet meydana gelir.

Yine deizm ve ateizmin gençlerimiz arasında yayılma sebebi insanı Allah-u Teâlâ’dan uzaklaştıran laik-özgürlükçü sistemdir. Zira sağlam temeller üzerine değil de taklit üzerine bina edilen gençlerin inançları ile heva ve hevesleri arasında sıkışıp kalan gençlik maalesef kimlik problemi yaşayıp sonunda dünya zevklerini tercih ettikleri için İslam’dan çıkmışlardır.

O yüzden eğer evlatlarımızı kapitalizm ateşinden, tuzağından korumak istiyorsak tek çözüm olan İslam’ın hakimiyeti için çalışmamız hepimizin üzerine farzdır

Program "Sen Sakın Büyüme Genç Adam” adlı şiir dinletisi ve dua ile son buldu.

#SavrulanGençlik