Köklü Değişim, Türkiye Genelinde Gazze İçin Meydanlara İndi
12 Mayıs 2024

Köklü Değişim, Türkiye Genelinde Gazze İçin Meydanlara İndi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim bugün 9 ilde “Yeter Artık! Söz Değil Harekat Zamanı” başlığıyla basın açıklaması ve yürüyüşler düzenledi.

Köklü Değişim, 10 ve 12 Mayıs tarihlerinde, Türkiye genelinde Gazze’deki soykırıma karşı “Yeter Artık! Söz Değil Harekat Zamanı” başlığıyla 17 noktada basın açıklaması ve yürüyüşlerle meydanlara indi.

Bu kapsamda yöneticilere görevlerini hatırlatmak ve Filistin topraklarındaki Müslümanlar için duada bulunmak için Köklü Değişim, 10 Mayıs’ta Cuma namazının ardından, Ankara, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa/Siverek, Bitlis/Tatvan, Şanlıurfa ve Van’daki 8 noktada, Gazze’de 7 aydır devam eden işgalci “İsrail”in vahşi katliamlarına karşı basın açıklamaları düzenledi.

Bugün ise Köklü Değişim, İstanbul’da büyük bir yürüyüş düzenlenirken, Adana, Aydın, Batman, Bursa, Gaziantep, İzmir, Konya/Ilgın ve Mersin’de ortak okunan metinle basın açıklamaları düzenlendi.

Gazze için harekete geçmeye ve orduları harekata çağıran basın açıklamasında Gazze’de 7 aydır süren vahşi katliamlar ve Müslümanların bu katliamlara rağmen “Allah bize Yeter o ne güzel vekildir!” ifadeleriyle sabır ve ihlasları hatırlatıldı.

“Yöneticiler Somut Tek Adım Atmadılar”

Gazze’de katliamların sürdüğü 7 aylık süreçte İslam beldelerinin yöneticilerinin ‘pratikte hiçbir karşılığı olmayan ucuz, değersiz kınama mesajları yayınladıklarına’ dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Siyonist varlıkla diplomatik, siyasi, ekonomik ve askeri ilişkilerini kesecek bir karar alamadılar. Üstüne üstük onu beslemeye, lojistik destek sağlamaya, sınırlarını ve elçiliklerini korumaya devam ettiler. Ve her zaman ki gibi meseleyi Birleşmiş Milletler’e havale ederek Amerika’nın iki devletli ihanet planını çözüm olarak gösterdiler.”

“İki Devletli Çözüm Bir Sömürge Planıdır”

“ABD’nin 1950’li yıllardan itibaren Müslümanları oyalamak için ortaya attığı iki devleti çözüm planı, uygulanabilirliği olmayan bir sömürge planıdır” açıklamasıyla son aylarda çokça konuşulan Washington planının altı çizilirken, asıl hedefin; Filistin halkına ordusu ve egemenlik hakkı olmayan kartondan bir devlet karşılığında “İsrail’in” varlığını kabul ettirmek… 1948 ve 1967’de yapılan göstermelik savaşlardan sonra bugün Filistin’in yüzde 85’ini Yahudilere bırakan, kalan yüzde 15’lik kısımda da Siyonist varlığın tam kontrolünün sağlandığı bu planın ihanet ve teslimiyet olduğu vurgulandı.

İslam beldesindeki yöneticilere gasıp Yahudi varlığıyla olan askeri, siyasi, ticari ve tüm ilişkilerin kesilmesi çağrısı yapılan basın açıklanmasında İşgalci Yahudi varlığının laftan anlamayacağı ve “orduların harekete geçirilerek, gasp ettikleri mübarek topraklardan köklerinin kazınmasının” anladıkları tek dil olduğu ifade edildi.

Artık “Hilafet kurulsun İsrail yok olsun” diye haykırma vaktidir. Artık “Hilafet kurulsun Amerika kahrolsun” deme vaktidir. ifadesi ile köklü çözümün gösterildiği açıklamada Gazze’deki mücahidlere de çağrıda bulunuldu.

“Ey Mücahitler! Sakın Düşmanla Ateşkes Yapmayın!”

Basın açıklamasının son bölümünde mücahidlere yapılan çağrıda, “Sebat ve kararlılık yolunda ilerlemeye devam edin. Sakın düşmanla ateşkes yapmayın. Akıbetin muttakilerin olacağına dair Allah’ın vaadine güveninizi tazeleyin! Cihadınıza sımsıkı sarılın” ifadeleri yer alırken, Allah, ümmet ve erdemli insanların mücahilderle, Doha- Kahire -Ankara üçgeninde müzakere masalarında uyduruk bir devlet vaadiyle aldatmaya çalışanların ise karşılarında olduğu ifade edildi.

Müjdeli güne kadar sabredilmesi gerektiğinin altı çizilen basın açıklaması Rasululla Salallahu Aleyhi ve Sellem’in, Raşidi Hilafet'in yeniden kurulacağını müjdelediği “…sonra nübüvvet metodu üzere hilafet olacaktır” hadisi ile sonlandırıldı.

Bugün düzenlenen basın açıklamalarında ortak basın açıklamasının okunduğu programlar şu şekilde:

Adana

Köklü Değişim, Adana’daki programını, Adana İnönü Parkı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasının akabinde, Adana 5 Ocak Meydanı'na doğru tekbirler eşliğinde yürüyüş ile gerçekleştirdi.

Mahmut Pınar’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, basın açıklamasını Köklü Değişim Adana Temsilcisi Aziz Terzi okudu. Müslümanların tekbirlerle destek verdiği basın açıklamasında sık sık "Ordular Aksa'ya, Mehmetçik Gazze'ye", "Kahrolsun Amerika, Kahrolsun 'İsrail'", "Hilafet", "Ordular Birleşsin, 'İsrail'i Yok Etsin" sloganları atıldı.

Köklü Değişim, Türkiye Genelinde Gazze İçin Meydanlara İndi,Adana-2.jpg

Köklü Değişim, Türkiye Genelinde Gazze İçin Meydanlara İndi,Adana-1.jpg

Aydın

Köklü Değişim, Aydın’daki basın açıklamasını bugün öğle namazının ardından Aydın Kent Meydanı’nda düzenledi.

Köklü Değişim Aydın Temsilcisi Nevzat Pektaş'ın okuduğu basın açıklamasının ardından Adem Karakuş’un duasıyla program sonlandırıldı.

Köklü Değişim, Türkiye Genelinde Gazze İçin Meydanlara İndi,Aydın-2.jpg

Köklü Değişim, Türkiye Genelinde Gazze İçin Meydanlara İndi,Aydın-1.jpg

İzmir

Köklü Değişim’in İzmir Konak Meydanı’nda öğle namazına müteakip düzenlediği basın açıklamasını Köklü Değişim İzmir Temsilcilisi Murat Özdemir okudu. Meydanda toplanan Müslümanlar okunan basın açıklamasını tekbirler ve sloganlarla desteklediler.

Köklü Değişim, Türkiye Genelinde Gazze İçin Meydanlara İndi,İzmir-3.jpg

Köklü Değişim, Türkiye Genelinde Gazze İçin Meydanlara İndi,İzmir-1.jpg

Konya/Ilgın

Köklü Değişim, Konya’daki "Yeter Artık Söz Değil Harekât Zamanı" başlıklı basın açıklamasını Ilgın’daki Kurşunlu Camii’nde ikindi namazı akabinde gerçekleştirdi.

Köklü Değişim, Türkiye Genelinde Gazze İçin Meydanlara İndi,Konya-Ilgın-2.jpg

Köklü Değişim, Türkiye Genelinde Gazze İçin Meydanlara İndi,Konya-Ilgın-1.jpg

Mersin

Köklü Değişim, işgalci “İsrail”in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırıma karşı “Yeter Artık! Söz Değil Harekat Zamanı” başlıklı basın açıklamasını Mersin’de Ulu Camii’de düzenledi.

Müslümanlara, yöneticilere ve mücahidlere çağrıların yapıldığı basın açıklamasını Köklü Değişim Mersin Temsilcisi Hasan Gümüş okudu.

Köklü Değişim, Türkiye Genelinde Gazze İçin Meydanlara İndi,Mersin-2.jpg

Köklü Değişim, Türkiye Genelinde Gazze İçin Meydanlara İndi,Mersin-1.jpg

Batman

Yöneticilere görevlerini hatırlatmak ve Filistin topraklarındaki Müslümanlar için duada bulunmak için Köklü Değişim, Batman’daki basın açıklamasını Gülistan Caddesi'nde düzenledi.

Köklü Değişim, Türkiye Genelinde Gazze İçin Meydanlara İndi,Batman-2.jpg

Köklü Değişim, Türkiye Genelinde Gazze İçin Meydanlara İndi,Batman-1.jpg

Gaziantep

Köklü Değişim, Gaziantep’teki basın açıklamasını Balıklı Meydanı'nda düzenledi.

Programın başında Furkan Akdemir, "Ah "Gazze'm” adlı şiiri seslendirdi.

Ardından Köklü Değişim Gaziantep Temsilciliği adına Recep Yiğit basın açıklamasını okudu.

Müslümanların yoğun tekbir ve sloganları eşliğinde kirli pazarlıklar telin edildi.

Köklü Değişim, Türkiye Genelinde Gazze İçin Meydanlara İndi,Gaziantep-1jpg.jpg

Köklü Değişim, Türkiye Genelinde Gazze İçin Meydanlara İndi,Gaziantep-2.jpg

Bursa

Bursa’da Köklü Değişim’in düzenlediği “Yeter Artık! Söz Değil Harekat Zamanı” başlıklı basın açıklaması, Şehreküstü Meydanı’nda düzenlendi.

Köklü Değişim adına basın açıklamasını ve duayı Yusuf Salur okudu.

Köklü Değişim, Türkiye Genelinde Gazze İçin Meydanlara İndi-Bursa-1.jpg

Köklü Değişim, Türkiye Genelinde Gazze İçin Meydanlara İndi-Bursa-3.jpg

Köklü Değişim, Türkiye Genelinde Gazze İçin Meydanlara İndi-Bursa-2.jpg

#OrdularAksaya

#GazzeİçinBirlikZamanı