Köklü Değişim, Cuma Namazının Ardından 13 Merkezde Gazze İçin Ayakta
16 Mart 2024

Köklü Değişim, Cuma Namazının Ardından 13 Merkezde Gazze İçin Ayakta

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim, 13 merkezde “Ramazan Gazze İçin Birlik Zamanı” başlığı altında basın açıklamaları düzenledi.

Köklü Değişim, Gazze İçin 3 gün boyunca 16 il ve 20 merkezde “Ramazan Gazze İçin Birlik Zamanı” başlığı altında ortak basın açıklamaları düzenliyor. Programlar, ilk gününde Ankara, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Düzce (yağış nedeniyle iptal edildi), İstanbul, Diyarbakır, Siirt, Şanlıurfa ve Antalya’da Cuma namazı sonrası gerçekleştirildi.

Ankara

Başkent Ankara’daki program Hacıbayram Camii’nde gerçekleştirilirken, basın açıklamasını Köklü Değişim yazarlarından İlahiyatçı Abdullah İmamoğlu okudu.

MRL01452.jpg

Basın açıklamasının başında Gazze’de 5 ayı aşkın zamandır devam eden vahşi katliamlar ve 32 binin üzerinde Müslümanın hayatını kaybettiği ve 70 binden fazla kardeşimizin de yaralandığı hatırlatıldı. Son zamanlarda açlığın da silah olarak kullanıldığına dikkat çekilerek ‘insan haklarından dem vuran ABD’nin başını çektiği uluslararası sistemin’ ikiyüzlülüğü ve acımasızlığının altı çizildi.

Filistin’de 76 yıldır süren işgal ve katliamların sonlandırması adına 5 maddelik acil eylem planı şöyle sıralandı:

• Ticari, diplomatik, askerî bütün ilişkiler kesilmeli, • Elçilik kapatılmalı ve gasıp Yahudi varlığının elçisi topraklarımızdan kovulmalı, • Askerî üsler, sömürgeci kâfirlerin kullanımına kapatılmalı, • Sınırlar açılmalı ve gıda yardımı geçişlerine izin verilmeli, • İşgale son vermenin esasi çözümü olarak Ordular Aksa’ya gitmeli

Bunların hepsinin devlet eliyle yapılması gereken icraatlar olduğuna dikkat çekilerek Müslümanların başındaki yöneticilerin ise halen “İsrail” ile ticarete hız kesmeden devam etmesinin muhasebe edilmemesi ve hakikatin yüzlerine söylenmemesinin ihanet olduğu ifade edildi.

İslam beldelerindeki yöneticileri şu ifadelerle uyarıldı:

“Buradan Müslümanların dertleriyle dertlenmeyen, Gazzeli kardeşlerimizi açlığa mahkum eden yöneticilere Rabbimizin kavliyle soruyoruz; Siz haddi aşan kimseler oldunuz diye, sizi Kur’an ile uyarmaktan vaz mı geçelim? Size ne oldu da Allah yolunda ve “Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize tarafından bir sahip gönder, bize katından bir yardımcı yolla!” diyen çaresiz erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda savaşmıyorsunuz?”

Bunları yapmayan yöneticilere en azından “Refah Kapısı’nı açın ve kardeşlerimizi açlıktan ölmekten kurtarın!” çağrısında bulunuldu.

Sömürgeci Batılı kafirlere de seslenilen basın açıklamasında, “Ve Allah’ın izniyle bu hayırlı ümmet yakın zamanda yine bağrından Selahaddinler çıkaracak ve mübarek topraklardaki zulme son verecektir” ifadelerine de yer verildi.

Son olarak Müslümanlara seslenilerek “bir parça kuru ekmeği, bir bardak suyu” Gazze’ye gönderemeyen ümmetin başındaki yöneticilerin acizliğinin altı çizilip, çözüm şu ifadelerle sunuldu:

“Bizler yine pekala idrakindeyiz ki bu iradeyi gösterecek olan ancak Rasulullah’ın “kalkan” olarak betimlediği; Allah’ın vaadi, Peygamberinin müjdesi Râşidî Hilâfet’tir. Öyleyse sadece Gazze değil, Müslümanların maruz kaldıkları bütün zulümleri bertaraf edecek olan Râşidî Hilâfet için birlik olma vaktidir. Gazze için birlik zamanı, birlik için Hilafet zamanı…”

Program, “Vadettiğin üzere Yahudilerin, Müslümanların eliyle tadacakları hezimet günlerini yaklaştır Allah’ım. Vadettiğin üzere nurunun tamamlandığı, doğusundan batısına tüm dünyada “Lailahe illaAllah Muhammedurrasulullah” sancağının dalgalandığı o günlere bizleri kavuştur Allah’ım” yakarışlarının yer aldığı dua ile sonlandırıldı.

MRL01613.jpg

MRL01762.jpg

İstanbul

Fatih Camii'nde cuma namazı sonrası gerçekleşen programa İstanbullu ve Filistinli Müslümanlarla birlikte basın mensupları katıldı.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar tarafından okunan basın açıklamasında Filistin topraklarında 7 Ekim’den bu yana sürdürülen barbar saldırılar ve ardından ortaya çıkan acı bilanço özetlendi. Gazze’de 2,2 milyon nüfusun tamamının akut açlıkla karşı karşıya olduğu hatırlatılarak “İsrail’in” Amerika ve Batılı devletlerin desteği ile Gazze halkını boyun eğdirmek için açlığı bir silah olarak kullandıkları dile getirildi.

Açıklamada Ramazan ayının Kur'an ve oruç ayı olduğu gibi davet ve cihat ayı olduğu hatırlatılarak, İslam beldelerinin yöneticilerine Gazze'yi kurtarmak, Yahudi varlığını mübarek topraklardan söküp atmak için orduları Aksa'ya göndermeleri çağrısında bulunuldu. Devamında Gazze, Filistin ve tüm İslam ümmetinin kurtuluşu için köklü çözümün Raşidi Hilafet'in yeniden kurulmasında olduğu vurgulandı. Basın açıklamasından ardından Ertuğrul Erdem'in yaptırdığı dua ile program sona erdi.

köklü değişim ramazan gazze için birlik zamanı istanbul fatih cami protesto.jpg

köklü değişim ramazan gazze için birlik zamanı istanbul fatih cami protesto 6.jpg

köklü değişim ramazan gazze için birlik zamanı istanbul fatih cami protesto 4.jpg

Diyarbakır

Köklü Değişim, Diyarbakır'daki programı Cuma namazı sonrası Ulu Camii’de gerçekleştirdi. Köklü Değişim adına açıklamayı hmet Kayakudu.

Köklü Değişim, Diyarbakır'da Gazze İçin Birlik Zamanı--.jpg

Köklü Değişim Diyarbakır,Gazze İçin Birlik Zamanı-2.jpg

Hatay

Hatay Antakya Sanayi Camii'nde düzenlenen basın açıklamasını Köklü Değişim adına Halil İbrahim Çakır okudu.

Köklü Değişim,Hatay,GAZZE-1.jpg

Köklü Değişim, HATAY'DA Gazze İçin Birlik Zamanı.jpg

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'taki program Abdulhamid Camii'nde düzenlendi.

Kahramanmaraş_Köklü-Değişim-13-Merkezde-Gazze-İçin-Ayakta2.jpg

Mersin

Mersin Ulu Camii’de gerçekleştirilen programda basın açıklamasını Köklü Değişim Mersin Temsilcisi Hasan Gümüş okudu.

Mersin2_Köklü-Değişim-13-Merkezde-Gazze-İçin-Ayakta2.jpg

Mersin_Köklü-Değişim-13-Merkezde-Gazze-İçin-Ayakta2.jpg

Şanlıurfa

Şanlıurfa'daki program, Dergah Camii'nde Cuma namazı sonrası yapılan yürüyüşün ardından Balıklıgöl Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Basın açıklamasını Köklü Değişim Şanlıurfa Temsilcisi İlahiyatçı Said Doğan okudu.

Basın açıklamasının ardından program Remzi Özoruç'un duasıyla son buldu.

Şanlıurfa2_Köklü-Değişim-13-Merkezde-Gazze-İçin-Ayakta2.jpg

Şanlıurfa_Köklü-Değişim-13-Merkezde-Gazze-İçin-Ayakta2.jpg

Şanlıurfa/Siverek

Siverek ilçesindeki program ise Cuma namazı sonrası Kanlıkuyu Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Köklü Değişim Şanlıurfa Siverek Temsilciliği adına açıklamayı, Serhat Akıncı yaptı.

ŞanlıurfaSiverek_Köklü-Değişim-13-Merkezde-Gazze-İçin-Ayakta2.jpg

ŞanlıurfaSiverek2_Köklü-Değişim-13-Merkezde-Gazze-İçin-Ayakta2.jpg

Düzce

Düzce'deki program hava muhalefeti nedeniyle 16 Mart Cumartesi gününe ertelendi.

İstanbul/Üsküdar

İstanbul Üsküdar’daki program teravih namazı sonrası Mihrimah Sultan Camii önünde gerçekleştirildi.

Köklü Değişim Üsküdar Temsilcisi Hakan Karataş’ın okuduğu basın açıklamasının ardından, Ramazan Aydoğan, Gazze, Filistin ve tüm İslam ümmeti için duada bulundu.

Köklü Değişim,İstanbul,Gazze İçin Birlik Zamanı-2.jpg

Köklü Değişim,İstanbul,Gazze İçin Birlik Zamanı.jpg

İstanbul/Çekmeköy

Çekmeköy Taşdelen Yusuf Cebir Camii’nde teravih namazına müteakiben gerçekleştirilen programda "Ramazan Gazze İçin Birlik Zamanı" başlıklı ortak basın açıklamasını Ahmet Erim okudu ve ardından Murat Taşpınar’ın yaptığı dua ile program sona erdi.

Köklü-Değişim,İstanbul,Gazze-İçin-Birlik-Zamanı-Çekmeköy-2.jpg

Köklü-Değişim,İstanbul,Gazze-İçin-Birlik-Zamanı-Çekmeköy-1.jpg

Antalya

Murat Paşa Camii’nde gerçekleştirilen programda basın açıklamasını Şiyar Yaman okudu.

Köklü Değişim,Gazze İçin Birlik Zamanı,Basın Açıklması, Antalya.jpg

Köklü Değişim,Gazze İçin Birlik Zamanı,Basın Açıklması, Antalya-2.jpg

Siirt

Siirt’teki program Cuma namazı sonrası 15 Temmuz Meydanı’nda gerçekleştirildi. “Ramazan Gazze için Birlik Zamanı” başlıklı basın açıklamasını Köklü Değişim Siirt Temsilciliği adına Ayhan Yılmaz okudu.

Köklü Değişim,Gazze İçin Birlik Zamanı,Basın Açıklması, Siirt.jpg

Köklü Değişim,Gazze İçin Birlik Zamanı,Basın Açıklması, Siirt-2jpg.jpg