
Kınamalar Sonuçsuz: Türkiye Büyükelçiliği Önünde Kur’an’a Hakaret
İslam beldelerinin yöneticileri kınarken, Hollanda'da Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld, Lahey’deki Türkiye Büyükelçiliği önünde yine İslam’a hakaret edip, Kur’an-ı Kerim yırttı.
Göç ve İslam karşıtı Vatansever Avrupalılar Örgütü’nün (Pegida), Hollanda lideri Wagensveld, 18 Ağustos'ta Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği önünde eylemini polis koruması altında gerçekleştirdi.
Büyükelçilik önünde toplanan karşı göstericilerin taşla karşılık verdiği göç ve İslam karşıtı örgütün lideri Wagensveld ve 2 arkadaşı polise sığındı.
Lahey Belediye Başkanı Jan van Zanen, tasvip etmese de, “düşünceye ifade özgürlüğü” nedeniyle, Kur'an yırtma eylemine izin verdiğini açıkladı.
Hollanda’da Türkiye ve Fas kökenli seçmenlerin desteklediği DENK Partisi ile ve Türkiye kökenli bazı İslami kuruluşlar, Lahey Belediye Başkanı van Zanen’e başvurarak, eyleme izin verilmemesini talep etti. DENK Partisi’nden yapılan açıklamada, "Bunun ifade özgürlüğü değil, açıkça nefret söylemi olduğu" belirtildi. Bu girişimlere rağmen eyleme izin verildi.
Başta Ankara olmak üzere İslam beldelerinin yöneticileri ve İİT (İslam İş Birliği Teşkilatı) etkisiz kınama mesajları yayımlarken İslam’a ve kutsallarına yönelik saldırı ve hakaretler çoğalarak sürüyor. Henüz İslam beldelerindeki yöneticiler ciddi bir eyleme girişmiş değil.

Hicri 1447 Ramazan Hilalini Gözetliyoruz

Ramazan Hilali Görüldü: Çarşamba Ramazan’ın İlk Günü

Cübbeli Ahmed, Selefi Provokasyonu İle Ekranlarda

Ankara’da 4 İslami Dernek Mühürlendi

Trump’tan, İran’a Hürmüz Tehdidi






