Kemalizmin 10 Kasım İntikamı
16 Kasım 2019

Kemalizmin 10 Kasım İntikamı

Köklü Değişim Medya, Haksöz Haber

Köklü Değişim Medya

Çanakkale'de 10 Kasım töreninin vaktinden 5 dakika önce başlatılmasına ilişkin soruşturmada iki öğretmenin açığa alındığı açıklandı. Medyada 10 Kasım ibadetini “kaza” ettiler diye verilen Çanakkale’deki olayla birlikte ayrıca törenlere iştirak etmeyen öğrencilerin velilerine de bazı okul idareleri tarafından tehdit içeren ceza tebliğleri gönderilerek Kemalist bir zulme daha iktidarın nezaretinde imza atılmış oldu. Kemalizmin zorla sevdirme, dayatarak hatırlatma alışkanlığı 21. Asırda hala devam ediyor.

Çanakkale Bayramiç’te 10 Kasım'da düzenlenen törende saat 09.00 olduğunda sirenler çalarken, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okunmuştu.

Törenin 5 dakika erken yapıldığının anlaşılması üzerine, Kaymakam Sercan Gökdemir'in uyarısıyla saat 09.05'te ikinci kez sirenler çalındı, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Medyada bu olay 10 Kasım ibadeti “kaza” edildi başlığıyla verilerek tepki gösterilmişti.

Törenin ardından alandakiler, olayı protesto edip, organizasyonu yapan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tepki göstermişti.

Olayın ardından Kaymakam Sercan Gökdemir'in talimatıyla soruşturma başlatıldı.

Kaymakamlık soruşturmasında görevli öğretmenler H.A. ve D.A., ihmalleri olduğu gerekçesiyle açığa alındı.

10 Kasım Törenlerine Katılmayan Öğrencilere Ceza Tebliği

Kemalist zihniyet, 10 Kasım törenlerine katılmayan öğrencilerin velilerine ceza tebliği gönderdi.

​​​​​​​Dayatmaya dönüştürülen 10 Kasım törenlerine katılmayan öğrencilerin velilerine okul idareleri tarafından ceza tebliğleri gönderilmeye başlandı.

Bir çok velinin şikayetine neden olan ceza tebliğlerinde, törene katılmayan öğrenciler kınama cezasıyla tehdit edildi. Ayrıca okulların törende yoklama aldığı ve törene katılmama nedeni ile belgelerinin istendiği de ortaya çıktı.

Tehditlerle zorla sevdirme, hatırlatma zulmüne dönen 10 Kasım törenleri, iktidarın nezaretinde uygulanmaya devam ediyor.