Kemalizm Her Daim İktidar
30 Mayıs 2020

Kemalizm Her Daim İktidar

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Mersin'de bir öğretmen İskilipli Atıf’a yapılan zulmü dile getirdiği için Milli Eğitim tarafından cezalandırıldı. Müdürlüğün yaptığı açıklamada İskilipli Atıf Hoca 'vatan haini' ilan edildi. Bu açıklama iktidarlar değişse de zulmün değişmediğini ve kemalizmin her daim iktidarda kaldığını ortaya koymuş oldu.

1926 yılında İstiklal Mahkemesi'nde zorbaca yargılanan ve kanunun çıkmasından daha önce yazdığı 'Frenk Mukallitliği' (Batı Taklitçiliği) kitabı yüzünden zalimce idam edilen İskilipli Atıf Hoca’ya hain dedi. Mustafa Kemal’in şapka inkılabına sahip çıkanlar bugün şapka takmasa da, şapka inkılabı sonrası zalimce idam edilen Alim İskilipli Atıf Hoca’ya hain demeye devam ediyor. İskilipli Atıf Hoca baskıyla Müslüman halka dayatılan onlarca masum insanın takmayı redettiği için asıldığı Batı’dan ithal şapkayı Frenk mukallitliği (Batı taklitçiliği) olarak tanımlamıştı.

Mersin'de görev yapan öğretmenin uzun süre önce sosyla medyadaki paylaşımında İskilipli Atıf için kullandığı alim tanımını suç kabul eden MEB Mersin İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda, bu ifade “Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine hakaret” sayıldı.

Milli eğitim Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü, öğretmenin 10 Kasım günü yaptığı, “Bugün eksen kaymasının Nirvanaya ulaştığı bir gün!! Bazı arkadaşlarımızın paylaşımlarının İskilipli Atıf Hoca’nın ve bir çok İslam aliminin mezarda kemiklerini sızlattığını görüyor gibiyim… Yazık çok yazık” paylaşımını suç saydı ve öğretmene kınama cezası verilmesine hükmetti.

Bu karar, iktidarlar değişse de kemalizmin her daim iktidarda kaldığını, zulme dair herşeyin aynen devam ettirildiğini bir kez daha ortaya koymuş oldu.

“Mersin MEB’e Göre İskilipli Atıf Hain!”

Eğitim Bir Sen Başkanı Ali Yalçın yaşanan skandalla ilgili yaptığı açıklamada, “Mersin Milli Eğitim’e göre İskilipli Atıf Hoca alim değil hain! Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü skandala imza attı. Hukuka aykırı uygulamaları eleştiren Şube yöneticimizi cezalandırmak isterken, akıllara durgunluk veren bir icraata imza atıldı'' sözleriyle verilen kınama cezasına tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanı ve Hükümetten konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

MEB Yönetimi cehaletini ortaya koydu

Eğitim Bir Sen sayfasında skandal karara yönelik tepki metninde, ''Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İskilipli Atıf Hoca’nın vatana ihanetten değil, şapka kanununa muhalefetten yargılanarak idam edildiğini bilmiyorsa, bu durum, Mersin’de eğitimi hangi bilgi seviyesindeki insanların yönettiğini ortaya koyması bakımından bir fecaattir. Biliyor ama sırf ceza vermek için tarihi gerçekliği çarpıtıyorsa, bu, Mersin’de eğitim çalışanlarının nasıl bir mobbing ortamında çalıştığının göstergesidir. Bir insanın âlim olup olmadığına ve milletin vicdanında yerinin neresi olduğuna karar vermek İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün uhdesinde değildir. Bu tür tarihi olayları ve kişilikleri kendi kötü emellerine alet etmek de yöneticilik ahlakıyla bağdaşmamaktadır” denilerek yapılan zulüm eleştirildi.