Kemalist ve Irkçılar Suriyeli Müslümanları Hedef Gösteriyor!
27 Temmuz 2021

Kemalist ve Irkçılar Suriyeli Müslümanları Hedef Gösteriyor!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Irkçı söylemleri ile tanınan CHP’li Bolu Belediye Başkanı yine Suriyeli Müslümanları hedef aldı. Özcan, yabancı uyruklulardan 10 katı su faturası alınacak diyerek insanlık dışı ırkçı saldırılarına bir yenisini daha ekledi. Kısa süre önce CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da iktidara geldiklerinde Suriyeli Müslümanları Şam kasabı Esed rejimine teslim edeceğini taahhüt eden birtakım açıklamalarda bulunmuştu.

Seçim stratejisini ırkçı propagandalar üzerinden sürdüren Kemalist, ırkçı siyasi partilerin yanı sıra bu insanlık dışı düşüklüğe medya kuruluşları da destek veriyor. CHP ve İYİ Parti Suriyeli düşmanlığı üzerinden seçmenine mesaj gönderiyor. Her ne kadar bu çirkinliği ekonomik koşulları bahane ederek yapsalar da temelini kadim ümmet ve İslam düşmanlığı teşkil ediyor.

Su Faturlarına 10 Kat Zam

Şehirde yaşayan yabancı uyrukluların su faturalarına 10 kat zam uygulanacağını belirten Özcan, "Birileri hakkımda suç duyurusundan bulunacak, insan haklarından bahsedecek, bana 'faşist' diyecek. Hiç umurumda değil" diyerek meydan okudu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, düzenlediği basın toplantısında, kentte yaşayan yabancı uyruklularla ilgili yeni bir karar aldıklarını açıkladı.

Daha önce aldıkları karar doğrultusunda yabancı uyruklulara belediyeden yapılan gıda yardımlarını kestiklerini hatırlatan Özcan şöyle devam etti:

Yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. İş yeri ruhsatı vermiyorsun gitmiyorlar. Bundan sonra yeni önlemler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta Belediye Meclisi var. Yabancı uyruklu kim varsa su fiyatlarına ve katı atık ücretlerine başta olmak üzere farklı kalemlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşı ile yabancı uyruklu, aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat da katı atık vergisine zam yapacağız.”

Özcan, bunu yabancı uyrukluların kentten ayrılması ve kendi ülkelerine gitmesi için yaptıklarını savunarak, "Bu misafirlik uzadı artık diyoruz. Elimde yetki yok ki zorla zabıtayla şehrin dışına bırakıp koyayım. Bir ara Tayyip Bey sinirlendi. Sayın Cumhurbaşkanı, sınırları açıyorum dedi. Biz otobüsler dolusu insan gönderdik. Şimdi de göndermeye hazırız. Hazır Esad da istiyor işte, Gönderin benim vatandaşlarımı diyor. Gönderelim gitsin. Daha ne kadar taşıyacağız bu yükü?" ifadeleriyle mazlumları celladına teslim etme çağrısını yineledi.

Türkiye'de yaşayan yabancı uyrukluların kanunen askerlik yapamayacağını bile bile askerlik yapmadıklarını, ve klişe bir yalan olan vergi ödemediklerini tekrarlayıp, şunları söyledi:

Bu ülkenin yoksulları yatağa aç girecek ama sen markalı spor ayakkabından taviz vermeyeceksin. Benim alamadığım spor ayakkabılarıyla dolaşan göçmenler var. Bunlar nasıl göçmen? Bütün yabancı uyruklulara bu zammı yapacağız. Zaten bunların yüzde 99'u da malum kesimden oluyor. Bu kararların ardından bazılarının dava açacağını biliyorum. Gitsinler dava açsınlar. Ben hukukçuyum. Aldığım kararın gerekçesini de sebebini de söylüyorum. Yine biliyorum ki bu açıklamamdan sonra müfettişler gelecek. Birileri hakkımda suç duyurusundan bulunacak, insan haklarından bahsedecek, bana faşist diyecek. Hiç umurumda değil. Ben halkın tercümanıyım. Biz bu şikayetleri her gün alıyoruz. Karar iptal edilirse tekrar karar alırız.” diyerek yalanlarla dolu ifadeleriyle seçmenleri karşısında prim toplamaya çalıştı.

Uzun zamandır bu tip nefret söylemleri ile göçmenleri hedef gösteren Tanju Özcan’a karşı yargı ciddi bir adım atmış değil.