Kemalist Irkçıların “Suriyeliler Kazları Çaldı” Yalanı Deşifre Edildi
20 Temmuz 2022

Kemalist Irkçıların “Suriyeliler Kazları Çaldı” Yalanı Deşifre Edildi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Irkçı medya ve siyasi parti liderlerinin günlerdir “Suriyeliler kazları çaldı” diyerek paylaştığı haberlerin yalan olduğu deşifre edildi.

Kemalist ırkçı medya ve özellikle yalan paylaşımlarla muhacir Müslümanları hedef gösteren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın bir yalanı daha deşifre edildi. Kamuoyunu yalanlarla aldatıp, ırkçılığı körükleyerek oy toplamaya çalışan Özdağ, teyit edilmemiş her haberde olduğu gibi kurgulanan bu son haberi de alıp, paylaştı.

Özdağ, alıntı yaptığı haberin üstüne ise “İnanmak zor ancak oluyor bunlar. Uyum, birlikte yaşam, entegrasyon vs. Mümkün değil” notu ile paylaştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü de Bahçeşehir'deki gerçekleşen olaya dair iddialar hakkında açıklama yapmıştı. Açıklamada, kadının kendisine ait kazları parktaki gölete bırakmak istediği, buna izin verilmeyince kazları çantasına koyarak parktan ayrıldığı belirtilmişti.

Bu açıklamaya rağmen ırkçılar yalanlarına devam etmişti.

İftira Atılan Kadınlar Konuştu: “Komşular Rahatsızdı, Parka Bırakmak İstedik”

Bahçeşehir'de göletteki ördekleri çantasına koyarak çaldığı iddia edilen Zeynep El Zuheyri, yaptığı açıklamada : "Büyüdükleri için sesleri çok çıkıyordu. Komşular rahatsız oldular. Rahatsızlıktan dolayı biz de oraya bırakmak istedik."

İstanbul Bahçeşehir’de 17 Temmuz Pazar günü sosyal medyada bir kadının ördekleri gölden alarak çantasına koyduğu yönünde görüntüler paylaşılmıştı.

Yabancı kadınların ördek çaldığı iddiasıyla paylaşılan görüntüler üzerine emniyet çalışma başlatmış, görüntülerdeki kadının Iraklı Zeynep El Zuheyri olduğu tespit edilmişti. El Zuheyri emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Zuheyri şunları anlattı:

Evde büyüttük. Evde ses yapıyordu. Komşular rahatsız oluyordu.Biz de gittik. Bahçeşehir’de ördekler olduğunu gördük. Biz de ‘bunlar büyüdü’ dedik.

Oraya gittiğimizde ördekleri bırakmamıza görevliler izin vermedi. Biz de ördeklerimizi geri getirdik. Oradakiler bizim fotoğrafımızı çekti. Bunlar benim ördeklerim, fotoğrafımızı çekme dedim. Fotoğrafımızı çektiler. Polis de gelip ifademizi aldı."

Hayvansever kadınlar ayrıca ördekleri taşıdıkları özel çantaları da basınla paylaştı.

Irkçı medya ve siyasilerin “Suriyeliler kazları çaldı” manşetiyle orataya attığı yalan haberde Suriyeli dediği kadın Iraklı, bırakılan hayvanların da kaz değil ördek olduğu ortaya çıkmış oldu. Baştan sona yalan olan haberin üzerine mal bulmuş mağribi gibi atlayan bir kısım medya ve siyasiler yüzleri kızarmadan başka yalan haberlerle algı oluşturmaya ve toplumda kin ve nefreti körüklemeye devam ediyor.