"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

Katil ABD, Katledilen Müslüman Olunca Hesap Soran Yok!
14 Aralık 2021Köklü Değişim Medya

Katil ABD, Katledilen Müslüman Olunca Hesap Soran Yok!

Köklü Değişim Medya

Milyonlarca Müslümanın katili Amerika Birleşik Devletleri, son olarak Kabil’de 10 sivili katleden personelini cezalandırmayacak. Pentagon Sözcüsü John Kirby, komutanların Afganistan'ın başkenti Kabil'deki hava saldırısına ilişkin inceleme üzerine Savunma Bakanı Austin'e ilettikleri tavsiyelerde herhangi bir personelin cezalandırılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

7'si çocuk 10 sivilin öldürüldüğü 29 Ağustos'taki saldırıya ilişkin istihbaratın tamamen yanlış çıkması üzerine ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan inceleme tamamlandı.

Konuya ilişkin değerlendirme yapan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, CENTCOM Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie ile ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Richard Clarke'ın inceleme üzerine tavsiyelerini Bakan Lloyd Austin'e ilettiğini açıkladı.

Kirby, "Tavsiyelerinde özellikle hesap verebilirlikle ilgili konular yok. Bakan, tavsiyelerini inceledi. Hepsine giremeyeceğim, anlayacağınız üzere bazıları gizli. 29 Ağustos saldırısına ilişkin bireysel bir cezalandırma konusunun olmasını beklemiyorum" ifadelerini kullandı.

ABD, daha önce de Afganistan, Irak ve Suriye’de cami, okul ve hastaneleri bombalamış ve binlerce sivil Müslümanı vahşice katletmişti.

Komutanların açıkça herhangi bir cezalandırma istemediklerine ilişkin bir ifadenin tavsiyelerin arasında yer almadığını anlatan Kirby, cezalandırmaya yönelik de bir tavsiyenin söz konusu olmadığını belirtti.

Kirby, soru üzerine Austin'in de herhangi bir cezalandırmanın gerektiğine inanmadığını kaydetti.