Kardeşini Döven Öğretmeni Şikayet Eden Suriyeli Muhacire Sınır Dışı Kararı
23 Aralık 2022

Kardeşini Döven Öğretmeni Şikayet Eden Suriyeli Muhacire Sınır Dışı Kararı

Köklü Değişim Medya

Kız kardeşini döven öğretmenden şikayetçi olan 22 yaşındaki Suriyeli İman Nasif, hakkında sınır dışı kararı verildiğini duyurup, suçu olmadığı halde cezalandırdığını açıkladı.

Türkiye’de hiçbir suçu olmadığı halde ırkçı zulme maruz kaldığını açıklayan muhacirelerin arasına bir kişi daha eklendi. Olay, mağdurenin durumunu anlattığı videonun sosyal medyada paylaşması üzerine ortaya çıktı.

22 yaşındaki Suriyeli İman Nasif, kız kardeşini döven öğretmenden şikayetçi olmasının ardından, öğretmenin de kendisini Göç İdaresi'ne şikayet ettiğini ifade etti.

Genç kadın, şikayet sonrasında 12 gün nezarette tutulduğunu, 5-6 ay sonra ise hakkında sınır dışı kararı verildiğini açıkladı.

İman Nasif, Türkiye'de sınıf öğretmenliği bölümünü okumaya devam ettiğini, sınır dışı edilmesini gerektirecek bir şey yapmadığını, ailesiyle birlikte kalmak istediğini ifade ederek, hakkında verilen karara tepki gösterdi.

Muhalefetin sırf oy alabilmek ve siyasi hedeflerine ulaşabilmek için sürdürdüğü ırkçı propagandalar neticesinde oluşan kamuoyu karşısında hükümet de yaklaşan seçimler nedeniyle bu tip hukuksuz kararlar aldığı daha önce de medyaya yansımıştı. Suriyeli muhacirlerin gönderilmesi için artık bir sebep aranmadığı, bir adaletsizlik ya da saldırı karşısında hakkını aramak için emniyete başvuranlara bile sınır dışı kararı verildiği ifade ediliyor. Muhacirlerin bu durumunu değerlendiren fırsatçılar da polise ve Göç İdaresi’ne şikayet etme tehdidiyle her türlü zulmü gerçekleştirebiliyor.

Seçimlerin yaklaştığı sın dönemlerde çok sayıda Suriyeli sığınmacının hukuksuz bir şekilde geri gönderme merkezlerine gönderildiği ve haklarında sınır dışı kararı verildiği sık sık medyaya yansıyor.

Olayla iligili Göç İdaresi'nde henüz resmi bir açıklama yapılmadı.