İzmir’de Suriyeli Muhacirlere Vahşi Saldırı
17 Ocak 2021

İzmir’de Suriyeli Muhacirlere Vahşi Saldırı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Ülkelerindeki Batılı güçler, Esed Rejimi, İran ve Rusya'nın sistematik sürdürdüğü katliamdan kurtulmak için Türkiye’ye sığınan Suriyeli muhacirleri sürekli hedef gösteren ırkçı medya ve siyasiler yine emellerine ulaştı. İzmir’in Gümüşpala semtinde Suriyeli bir aileye yaklaşık 20 kişilik ırkçı grup vahşice saldırdı. Saldırganlar ailenin evini de harabeye çevirdi.

İzmir’in Bayraklı ilçesindeki Gümüşpala semtinde, Suriyeli aileye yönelik ırkçı bir saldırıda Suriyeli bir genç aldığı darbeler sonucu yoğun bakıma kaldırıldığı belirtilirken, saldırganların da polisin müdahale etmemesini fırsat bilerek kaçtığı iddia edildi.

Olayın üst komşularının gürültü yapıyorsunuz bahanesiyle başlayıp tanıyan tanımayan herkesin dahil olduğu vahşi bir saldırıya dönüştüğü ifade edildi.

Görgü tanığı Amir Savaş, saldırıyı şöyle anlattı:

“Suriyeli bir komşumuz vardı. Üst komşuları ile bir iki ay önce internet yüzünden tartışmışlardı. Dün eşiyle kavga etmiş ve polis gelmiş. Tercüman da yok. Ben ve ağabeyim Muhammed barıştırmak için oraya gittik. Yine tartıştılar, sesler yükseldi. Durum öyle olunca üst komşu aşağı indi. 'Siz bizi rahatsız ediyorsunuz' dediler. Ağabeyim Muhammed onlara bir durum olmadığını, Suriyeli komşumuzun eşiyle kavga ettiğini anlattı. Ancak o esnada bize saldırdılar. İlk olarak iki kişilerdi. Sonra balkondan üzerimize taş atmaya başladılar. Sayıları daha sonra 20'den fazla oldu. Tanıdığımız, tanımadığımız alakası olan olmayan herkes üzerimize atladı, bize vurdu. Biz onlara hiçbir şey yapmadık. Ağzımızı bile açmadan küfür edip üzerimize atladılar. Suriyeli olduğumuzu biliyorlardı. “Bize rahat vermiyorsunuz” dediler. Ne biz onları tanırız, ne de onlar bizi. Ama küfür edip direk üzerimize atladılar.”

Videoyu çekerek saldırıyı kamuoyuna duyuran şahıs, polislerin geldiğini ancak saldırganları göz altına almadığını ve darp edilen ailenin sorumlu tutulduğunu dile getirdi.