İsveç’te Camiye Alçak Saldırı
03 Aralık 2022

İsveç’te Camiye Alçak Saldırı

Köklü Değişim Medya

İsveç’in başkenti Stockholm’de bulunan caminin giriş kapısının yakınına tahrip edilmiş Kuran-ı Kerim bırakılarak İslam düşmanları tarafından alçak bir saldırı düzenlendi.

Stockholm Camisinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, tahrip edilmiş Kuran-ı Kerim’in, caminin kapısının yanındaki bahçe demirlerine zincirlerle bağlanarak Müslümanların aşağılandığı ifade edildi.

Olaya ilişkin fotoğrafın da yer aldığı açıklamada, "Camimiz ve cemaatimiz çok yaygın olarak tehditler alıyor. Irkçılar, kendinden olmayanları lekelemek için her zaman yeni bir girişimde bulunuyor. Hem cemaatimizin hem de kamuoyunun dikkatini çekmek ve nefret suçunun normalleştirilmemesi için bu fotoğraf ve bilgileri paylaşıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Caminin kapısına daha önce de defalarca sprey boyayla gamalı haç çizilmiş, İslamafobik yazılar yazılarak saldırı düzenlenmişti.

Avrupa’da İslam’a ve Müslümanlara karşı alçak saldırılar, AB liderlerinin milliyetçi söylem ve hedef gösteren açıklamalarıyla tırmanışa geçmiş durumda. İslam’ın yayılmasından çekinen liderler camileri türlü bahaneler ileri sürerek kapatıyor. Açık kalanlar da alçak saldırılara hedef oluyor.