İstanbul Kar Altında Mahsur Kaldı
25 Ocak 2022

İstanbul Kar Altında Mahsur Kaldı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Türkiye’nin genelinde soğuk hava ve yoğun kar yağışı etkili oluyor. Dün İstanbul, yoğun kar yağışı altında yollarda mahsur kaldı. Vatandaşlar kilitlenen trafikten çektikleri görüntüleri sosyal medyada paylaşıp, yardım çağrısında bulundular. İktidar ile muhalefet kar yağışı nedeniyle yaşanan olumsuzluğu fırsata çevirip birbirini suçlarken, her zaman olduğu gibi vatandaş mağdur oldu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda TSİ 05.00 itibarıyla yollarda mahsur kalan 5 bin 57 kişinin tahliye edildiğini, 3 bin 180 kişinin otel, misafirhane ve yurtlara yerleştirildiğini ve tahliye çalışmalarının sürdüğünü kamuoyuna açıkladı.

Yerlikaya bugün 13.00'e kadar toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyeceği uyarısında bulundu.

Dün Mahmutbey gişeleri yakınlarında yolda kalan çok sayıda aracın sabah 6 itibarıyla halen kurtarılamadığı gelen haberler arasında yer alıyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ülke genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşlardan meteorolojik uyarıları takip ederek zorunlu olmadıkça yola çıkmamalarını istedi.

Ayrıca dün kar yağışı nedeniyle seferlere ara verilen İstanbul Havalimanı'nda, uçuşların bugün öğle 13'e kadar durdurulduğu açıklandı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürmesi nedeniyle İstanbul Havalimanı pistlerine uçak iniş kalkışı yapılmayacak" dedi.

Soylu ve Karaismailoğlu İstanbul’da

Ankara'dan İstanbul'a giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun uçağı gece Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

İstanbul'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve AFAD Başkanı Yunus Sezer, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünde kentteki kar yağışıyla ilgili gelişmelere ilişkin bir toplantı yaptı.

İstanbul’da Alınan Önlemler

Dün akşam saatlerinde kar yağışının yoğunlaştığı İstanbul'da alınan önlemler şöyle;

-İkinci bir duyuruya kadar Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların kente girişine izin verilmeyecek.

-Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarındaki çıkışlar bugün sabah saat 08.00'e kadar durduruldu.

-Yoğun kar yağışı yüzünden kargo terminalinde çökme ola İstanbul Havalimanı'ndaki uçuşlar da saat 13.00'e kadar durduruldu.

-Marmaray seferleri ücretsiz sabaha kadar uzatıldı.

-Zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personel 25 Ocak 2022 Salı günü tam gün idari izinli sayılacak.

-İl genelinde hizmet veren tüm kreş ve gündüz bakımevleri 25 Ocak Salı günü tatil edildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Anadolu'dan İstanbul yönüne ulaşımın, TIR'lar hariç trafiğe açıldığını duyurdu. İstanbul Anadolu Yakası'na ulaşımın trafiğe açıldığı belirtilen açıklamada, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması gerektiğinin altı çizildi.

İstanbul'da Sultangazi, Esenyurt, Avcılar, Bağcılar, Güngören, Bakırköy, Arnavutköy'de etkisini artıran ve bazı noktalarda tipi şeklinde yağan kar, görüş mesafesini düşürdüğü için sürücüler araçlarıyla kara yollarında ilerlemekte güçlük çekti.

Dün akşam konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Zor bir akşam geçiyor, bunun farkındayız" dedi ve İstanbul genelinde yoğun bir kar yağışı gözlenmekte olduğunu aktardı.

AKOM'da açıklamalarda bulunan İmamoğlu "İstanbul'un batı aksında, yani yeni İstanbul Havalimanı'yla başlayan, özellikle Arnavutköy, Büyükçekmece, Esenyurt, Beylikdüzü üzerinden devam eden bir hatta yoğunlaşan bir fırtınalı kar yağışı var" bilgisini paylaştı.

İmamoğlu, Esenyurt ve Beylikdüzü Belediye Başkanlıklarıyla yaptığı görüşmede, kar kalınlığının 50 santimi aştığını ifade ettiklerini de basına aktardı.

Cuma Gününe Kadar Kar Var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden, Marmara'nın güney ve doğusu, Malatya ve Adıyaman çevreleri ile Konya, Karaman, Gaziantep ve Kilis için kuvvetli kar yağışı uyarısı yapıldı.