İstanbul’da STK’lardan "Limanlar ‘İsrail’e Kapatılsın" Çağrısı
20 Kasım 2023

İstanbul’da STK’lardan "Limanlar ‘İsrail’e Kapatılsın" Çağrısı

Köklü Değişim Medya

Gazze’de vahşi saldırılarda 45 günü geride kalırken, halen Türkiye’nin limanlarından “İsrail”e stratejik malların taşınmasını protesto etmek amacıyla Gazze Dayanışma Platformu’nun çağrısıyla İstanbul’da miting düzenlendi.

Atatürk Olimpiyat Stadı önünde toplanan yüzlerce araç, “Limanlar ‘İsrail'e kapatılsın” mesajı vermek için konvoy halinde Beylikdüzü Ambarlı Limanı'na hareket etti. Liman önünde tekrar bir araya gelen kalabalık grup, protestosuna burada devam etti.

Protestoya destek veren ÖZGÜR-DER’in Başkanı Rıdvan Kaya, Türkiye’deki siyasilerin Gazze’de yaşananları eleştirirken fiilen “İsrail”le devam ettirdikleri ticaretin bir çelişki oluşturduğunu ifade etti.

Köklü-Değişim,Rıdvan-Kaya,Limanlar-‘İsrail’e-Kapatılsın.jpg

Kaya, "Ambarlı Liman Tesisleri yönetim binasının önünde şu hatırlatmayı yapmak istiyorum, bazı şirketler ‘İsrail'e ürün satarak ya da bunların taşımasını yaparak ticaret yaptıklarını, para kazandıklarını düşünüyorlar.

Bunlara soruyoruz izlediğiniz manzaralar karşısında, katledilen bebekler, vurulan mescitler ve okullar, Şifa Hastanesi'nde yaşanan barbarlıklar karşısında, nasıl hiç utanmadan bu ticareti devam ettirip, Siyonistlerle alışveriş yapmaya nasıl devam edebiliyorsunuz?" dedi.

Türkiye’den Yüzlerce Gemi “İsrail”e Gitti

Gazze’de katliamların başladığı tarihten bu yana Türkiye limanlarından kalkan yüzlerce gemi “İsrail”e çelik, çelik ürünleri ve petrol gibi stratejik mallar taşıdı.

İşgalci “İsrail”in Gazze’deki katliamı ikinci ayına girerken çoğu çocuk ve kadın 13 bini aşkın Müslüman vahşice katledildi. Katliamlar hız kesmeden devam ederken İslam beldelerinin yöneticiler bir taraftan kınama mesajları yayımlayıp, boykot çağrısında bulunurken öteki taraftan “İsrail”e her türlü malın gidişine göz yumuyor.

Uluslararası kuruluşların yayınladığı gemi trafiği kayıtlarına göre, Mersin, İzmir ve Hatay limanlarından hareket eden yüzlerce geminin “İsrail”in Hayfa ve Aşdod limanlarına yanaştığı ve bu şekilde mal sevkiyatının halen sürdüğü görülebiliyor.