İstanbul’da Alçak Saldırı: “Terörist Gözaltına Alındı”
14 Kasım 2022

İstanbul’da Alçak Saldırı: “Terörist Gözaltına Alındı”

Köklü Değişim Medya

İstanbul İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 81 kişi de yaralandı. İçişleri Bakanı Soylu, bombayı bırakan kişinin yakalandığını duyurdu.

Alçak terörist saldırı dün saat 16.20 sıralarında meydana geldi. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi ve olay mahalli çembere alındı. Olay sonrası sosyal medyaya erişim uzun süre kısıtlanırken, haber yasağı getirilmişti.

Patlamada yaralanan 81 kişi sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelerde tedavi altına alınırken, 50’si taburcu edildi. Yoğun bakımda tedavisi süren 5 yaralıdan 2'sinin durumu ise ciddiyetini koruyor.

Soylu: “Bombayı Bırakan Saldırgan Gözaltında”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada saldırının faili olarak terör örgütü PKK/PYD'yi işaret ederek saldırganın İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını duyurdu.

Bilindiği üzere PKK/PYD terör örgütlerine Ankara’nın dost ve müttefik olarak nitelediği başta Amerika olmak Avrupa devletleri alenen hem siyasi hem askeri hem de maddi destek veriyor.

Soylu, "Eylemin talimatının Kobani'den geldiği, eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var" detayını paylaştı.

İçişleri Bakanı, "Ondan önce 21 kişi daha gözaltına alınmıştı. Bu konuda gayret gösteren arkadaşlarıma minnettarım. Çünkü eğer yakalanmamış olsalardı nereye gidecekleri konusundaki beyanlarını da verdiler. Nasıl bir operasyonla karşı karşıya kaldığımızı da bu en açık bir şekilde ifade etmektedir" dedi.

Hayatın Kaybedenlerin Kimlikleri Açıklandı

Süleyman Soylu, patlamada1984 İstanbul doğumlu Arzu Özsoy ve 2007 Ereğli doğumlu kızı Yağmur Uçar, 1988 Palu doğumlu Yusuf Meydan, 2013 Seyhan doğumlu Ecrin Meydan, 1982 Gümüşhane doğumlu Adem Topkara ile 1995 Rize doğumlu eşi Mukaddes Elif Topkara’nın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Saldırıda yaralanan 81 kişiden 50’sinin taburcu edildiği bilgisini paylaşan Soylu, “Bunların bir bölümü kulak çınlamasıyla tedbiren hastanede tuttuğumuz kardeşlerimizdi. Doktorlarımız gidebilirler dedikten sonra hepsi evlerine intikal ettiler. 5 yaralımız şu anda yoğun bakımda. 2 yaralımızın durumu da ağır. Yine diğerleri tedbiren hastanede tutuluyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Olay Sonrası Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk incelemelere göre saldırıda "terör kokusu" olduğunu söyledi. Erdoğan, "İlk tespitler bir kadının rol oynadığını gösteriyor, kalleş saldırının failleri ortaya çıkarılacak" dedi.

8 Savcı ve 2 Başsavcı Vekili Görevlendirildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca patlamaya ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturmayı 8 savcı ve 2 başsavcı vekili yürütüyor.

Patlamaya ilişkin sosyal medya hesaplarından yapılan dezenformasyon içerikli haberlere ilişkin de soruşturma başlatıldı.

Fahrettin Altun: “Bazı Ülkelerin Terör Örgütlerine Desteğinin Doğrudan ve Dolaylı Sonuçlarıdır”

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İletişim Başkanı Altun, “Uluslararası toplum bilmeli ki sivillerimize yönelik terör saldırıları bazı ülkelerin terör örgütlerine desteğinin doğrudan ve dolaylı sonuçlarıdır” dedi. Altun bu örgütlere desteği sonlandırma çağrısında bulundu.